Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 22:31
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

Letisko v Los Angeles muselo riešiť bizarný problém. Prevádzku narušil muž s jetpackom

ZAUJÍMAVOSTI LETISKO USA
Uložiť Uložené

Ak by sa zrazil s niektorým z lietadiel, nepochybne by ho poslal rovno na zem.

Svetové letiská majú z času na čas problémy s pilotmi dronov. Ak narušia pristávacie koridory, riadiaca veža musí v tých najhorších prípadoch aj prerušiť prevádzku. 

Známe letisko v Los Angeles však riešilo oveľa netradičnejší problém, informuje CNN. Krátko poobdede posádka lietadla China Airlines spozorovala vo výške približne 1,8 kilometra muža s lietajúcim batohom, alebo ak chceš jetpackom. 

Riadenie letovej prevádzky následne dokázalo upozorniť ostatné lietadlá aj požiadať armádny stroj v blízkom okolí, aby oblasť skontroloval. Hazardéra však už nenašli. 

Odporúčané
Britskí leteckí záchranári majú novú pomôcku. K zraneným chcú lietať v raketových oblekoch Britskí leteckí záchranári majú novú pomôcku. K zraneným chcú lietať v raketových oblekoch 1. októbra 2020, 7:06

Nejde pritom o prvý podobný prípad, rovnaký incident sa stal už v septembri. Vtedy mal byť odvážlivec len necelých 30 metrov od lietadla American Airlines. 

V oboch prípadoch úrady zalarmovali FBI, ktorá začala s vyšetrovaním a hľadaním konkrétnej osoby. 

Nakoľko lietadlo môže po zásahu do čelného skla alebo motorov vážne poškodiť aj kŕdeľ vtákov, človek s niekoľkokilogramovým jetpackom neopochybne ohrozoval okrem svojho aj životy stoviek ľudí na palube, a aj na zemi v okolí letiska. 

Domov
Zdieľať
Diskusia