Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. októbra 2020, 12:32
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

VIDEO: Austrálskeho surfera takmer zožral žralok, varoval ho špeciálny dron pobrežnej stráže

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA ŽRALOK
Uložiť Uložené

Ten zároveň všetko nakrútil na video.

Profesionálny surfer Matt Wilkinson sa takmer stal obeťou žraloka, ktorý sa k nemu priblížil na brehoch Sharpes Beach v Austrálii. Píše o tom USA Today. 

Zachránila ho zrejme len náhoda, pravdepodobne to, že 1,5-metrový biely žralok najprv narazil do surfu. Celý incident nakrútil dron, ktorý prevádzkuje pobrežná stráž. 

„Počul som špliechanie a hluk. Obzrel som sa, ale nič som nevidel. Potom priletel dron a dal mi vedieť, že je v oblasti nebezpečný žralok a mám sa vrátiť na breh,“ povedal Wilkinson. 

Pobrežná stráž mu ukázala zábery, z ktorých behá mráz po chrbte. „Vyzerá to, že išiel po mojej nohe, no potom si to rozmyslel,“ dodal surfer. 

Odporúčané
50 štítovcov si užíva cestu v žraločej papuli - táto fotka vyhráva medzinárodné súťaže 50 štítovcov si užíva cestu v žraločej papuli - táto fotka vyhráva medzinárodné súťaže 4. októbra 2020, 20:18

Drony takto kontrolujú vyše 34 austrálskych pláží. Ochrana, ktorú financuje vláda Nového Južného Walesu, na to minula 8 miliónov dolárov. 

Samotný Wilkinson je na žraloky zvyknutý. V roku 2015 sa totiž zúčastnil súťaže, pri ktorej žralok napadol iného muža. Priznáva však, že jeho žena bude návrat profíka do vody ešte dlho rozdýchavať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia