Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2020, 10:34
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

Žiarenie z mobilov možno zabíja včely a ostatný hmyz.Vedci objavili nové súvislosti

ZAUJÍMAVOSTI HMYZ VČELY
Uložiť Uložené

Vinníkom poklesu počtu včiel môžu byť mobily aj čoraz rozšírenejšie Wi-Fi siete.

Výsledky nemeckej štúdie podľa webu phys.org naznačujú, že vyžarovanie z mobilných telefónov a smartfónov môže prispievať k dramatickému úbytku hmyzu v Európe

Za najväčších nepriateľov malých mušiek, ale aj včiel pritom doteraz považovali najmä pesticídy a toxické látky používané v poľnohospodárstve, spolu s úbytkom zatrávnených území.

Analýza 190 už existujúcich výskumov ale naznačuje, že hmyzu ubližuje aj elektromagnetické pole. Ukazovať to má 72 z 83 relevantných prác.

Odporúčané
Všetci zomrieme 4 roky po tom, ako vymrú včely. Ako bude vyzerať temná budúcnosť? Všetci zomrieme 4 roky po tom, ako vymrú včely. Ako bude vyzerať temná budúcnosť? 26. júla 2019, 11:03

Tie hovoria o negatívnych efektoch na schopnosť navigácie, ale aj narušovaní genetického kódu a životaschopnosti lariev. Mobily, ale aj Wi-Fi siete totiž otvárajú vápnikové kanáliky v niektorých bunkách, vďaka čomu potom z potravy vstrebávajú viac železa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia