Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 11:45
Čas čítania 1:20
Tímea Krauszová

Francúzsky minister vnútra obhajuje ženy, ktoré sa opaľujú hore bez

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

„Sloboda je vzácna. Je normálne, že si policajti priznajú svoju chybu.“

Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin obhajoval právo žien na opaľovanie hore bez. Reagoval tak na zásah polície na jednej z francúzskych pláží.

Policajti vyzvali ženy, aby sa zahalili – chceli tak upokojiť rodinu, ktorá bola zrejme pobúrená pohľadom na takmer nahé telá. Incident však rozpútal ohnivú diskusiu na sociálnych sieťach, do ktorej sa napokon zapojila aj hovorkyňa francúzskej polície, píše The Guardian.

Hore bez nie je zakázané, predsa sa museli zahaliť

Policajti na pláži pobrežného mestečka Saintes-Marie-la-Mer požiadali skupinku ľudí, ktorí sa opaľovali hore bez, aby sa zahalili. Reagovali tak na sťažnosti zo strany rodiny, ktorá sa tiež v tom čase nachádzala na pláži.

Miestna polícia neskôr v statuse na Facebooku uznala, že zásah policajtov bol „nemotorný“ a že opaľovanie sa hore bez nijakým spôsobom nenarušuje morálku a v ich meste nie je ani zakázané.

Samozrejme, týmto príspevkom na seba privolali vlnu online diskutérov, ktorí sa sťažujú predovšetkým na obmedzovanie slobody, alebo sa smejú na tom, že niekoho pobúrili nahé ženské prsia. Narážajú na Saudskú Arábiu a vyčítajú policajtom prudérnosť.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Do diskusie sa zapojila aj hovorkyňa francúzskej polície Maddy Scheurer. „Mňa vždy uvidíte v uniforme, ale opaľovanie hore bez je na pláži Saintes-Marie-la-Mer povolené. Išlo o nešikovnosť dvoch policajtov, ktorí mali len dobré zámery,“ napísala na Twitteri.

Odporúčané
Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne 28. júla 2020, 10:39

„Vyčítať dvom ženám ich oblečenie na pláži je neopodstatnené,“ pridal sa k diskusii aj francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. „Sloboda je veľmi vzácna. A je normálne, že polícia uzná svoje chyby,“ dodal.

Opaľovanie sa hore bez vo Francúzsku nie je nelegálne a nepovažuje sa ani za exhibicionizmus. Napriek tomu ho však dermatológovia zo zdravotných dôvodov dlhodobo neodporúčajú – slnko viac škodí ako prospieva.

Odporúčané
Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu Čo sa ti stane, ak nebudeš používať opaľovací krém? Dermatologička vysvetľuje, prečo ti doslova zachráni kožu 22. júla 2020, 11:47
Domov
Zdieľať
Diskusia