Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 12:47
Čas čítania 0:42
Matej Krajčovič

Muž zomrel priamo v obchode. Zamestnanci jeho telo zakryli dáždnikmi a plechovkami od piva, aby mohol zostať otvorený

ZAUJÍMAVOSTI BRAZÍLIA
Uložiť Uložené

Rozhodnutie nezavrieť celú prevádzku v Brazílii vyvolalo pohoršenie.

Brazílsky Carrefour pobúril širokú verejnosť v krajine potom, ako mali zamestnanci telo mŕtveho muža, ktorý skonal priamo medzi regálmi, zakryť dáždnikmi. Obchod pritom zostal otvorený a okolo jeho tela minimálne 4 hodiny chodili bežní zákazníci, píše FoxNews.   

59-ročný Manoel Moisés Cavalcante bol navyše zamestnancom obchodu a smrteľný infarkt utrpel priamo počas pracovnej doby. 

Odporúčané
Slovák Jaro vloguje svoj život v Číne: Kupovali sme si tu aj Horalky, kolega kvôli kreditovému systému nechcel prebehnúť cez cestu Slovák Jaro vloguje svoj život v Číne: Kupovali sme si tu aj Horalky, kolega kvôli kreditovému systému nechcel prebehnúť cez cestu 18. augusta 2019, 17:25

Práve rozhodnutie nezavrieť je terčom masívnej kritiky. Oficiálne vyhlásenie a ospravedlnenie už firma komunikovala aj prostredníctvom Twitteru

Ani samotné zakrytie kartónmi, dáždnikmi a plechovkami od piva, ktoré si potom budú môcť kúpiť bežní zákazníci, ale asi nepatrí medzi úctivé spôsoby nakladania s telom zosnulého. Dlhé čakanie bolo spôsobené čakaním na pohrebnú službu.

Hypermarket uvádza, že pokyny nehýbať s telom má vo svojich nariadeniach, no teraz do nich pribudla aj inštrukcia okamžite prevádzku zavrieť. Na spoločnosť sa však pravdepodobne kritika povalí ešte niekoľko týždňov. 

Zamestnanec zomrel priamo v obchode, Carrefour jeho telo zakryl iba dáždnikmi a plechovkami od piva
Zdroj: Carrefour.br

Pre web Globo.com  sa vyjadrila manželka obete: „Som pobúrená. Ľudské bytosti podľa všetkého neznamenajú nič. Ľudia sa starajú len o peniaze.“

Domov
Zdieľať
Diskusia