Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 8:05
Čas čítania 0:45
Matej Krajčovič

Manželský pár, ktorý spolu potajomky nakupoval v IKEA, vyhodili z obchodného domu. Porušili pravidlá

ZAUJÍMAVOSTI IKEA
Uložiť Uložené

Jeden náramok na jedného rodinného príslušníka. Inak hrozí v Belgicku pokuta 250 eur.

The Bussels Times informuje o prípade muža, ktorého pracovníci obchodného domu IKEA v Belgicku museli vyhodiť zo svojej predajne. 

V krajine totiž počas epidémie koronavírusu platí nariadenie, podľa ktorého môže na jednom mieste nakupovať iba jedna osoba z každej domácnosti. Muž bol pritom nábytok nakupovať so svojou manželkou, za čo mu hrozí pokuta až 250 eur. 

Odporúčané
Ľudia v Británii čakali pred obchodnými domami IKEA aj niekoľko hodín. Pri pohľade na tieto zábery sa zastavuje rozum Ľudia v Británii čakali pred obchodnými domami IKEA aj niekoľko hodín. Pri pohľade na tieto zábery sa zastavuje rozum 2. júna 2020, 7:41

IKEA tieto pravidlá kontroluje tak, že na každé auto, ktoré k obchodu príde, vydá iba jeden farebný náramok. Muž menom Hendrik Wallijn ho, zrejme nie príliš prekvapivo, odovzdal svojej manželke a na ženu čakal vonku. 


Zákazník, ktorý z obchodu vyšiel, mu však neskôr ponúkol svoj, čo Hendrikovi umožnilo vstúpiť dnu. 

„So ženou sme si udržiavali odstup a predstierali, že sa nepoznáme. V oddelení postelí sme si vymenili tri slová, o posteli, či ju kupujeme alebo nie.“ Keď si to všimol personál, manželov požiadal, aby odišli. 

Muž musel odísť z obchodného domu IKEA v Belgicku. Nakupoval s manželkou, čo počas koronavírusu nemôže
Zdroj: TASR/AP

Muž vo svojom konaní nevidí problém, nákup drahej postele vraj považuje za niečo, čo by mal pár riešiť spolu. V niektorých krajinách, napríklad aj na Slovensku, mohli už počas prísnejšej sady opatrení sedieť osoby v jednej domácnosti aj pri jednom stole v reštaurácii, prípadne na verejnosti v odstupe od ostatných nenosiť ochranné rúška. 

Domov
Zdieľať
Diskusia