Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nitra bude mať bezpečnostný kontajner na injekčné striekačky ako druhé mesto na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

K inštalácii bezpečnostného kontajneru sa po Trnave pridáva aj Nitra.

Kontajner dávame preto, aby sme sa vyhli nachádzaniu striekačiek na zemi v meste, čo sa nám reálne deje,“ objasnil pre TASR inštaláciu kontajneru Pavol Ščasný, štatutárny zástupca združenia Storm.

Nitrianske združenie Storm, venujúce sa sekundárnej prevencii drogovej závislosti, kvôli čomu v teréne spolupracujú s drogovými užívateľmi, sa postará o inštalovanie kontajneru Flixpoint na miestnej autobusovej stanici v Nitre.

Odporúčané
Bol policajt, pasák a teraz je bezdomovec v Pentagone. Prepustili ho z väzenia, no život mu ničí závislosť na heroíne (Rozhovor) Bol policajt, pasák a teraz je bezdomovec v Pentagone. Prepustili ho z väzenia, no život mu ničí závislosť na heroíne (Rozhovor) 23. januára 2019, 16:56

Bezpečnostný kontajner má podľa Pavola Ščasného slúžiť najmä pre užívateľov injekčných drog. Tí budú môcť injekčné striekačky miesto náhodného odhadzovania na zem uložiť práve do kontajneru Fixpoint.

Daným spôsobom by sa malo znížiť riziko prenosu krvou prenosných chorôb. Bezpečnostný kontajner sme mali doposiaľ na Slovensku iba jeden, a to konkrétne v Trnave. Obsadenie kontajneru v Nitre je plánované na 17. júla tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia