Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2019, 11:43
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pacientovi v Bratislave údajne vytrhli iný zub, než o ktorý požiadal

ZAUJÍMAVOSTI ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Pán Igor sa na pohotovosť musel vrátiť ešte raz.

Pacient údajne žiadal, aby mu vytrhli tretí zub skraja. Von mu ale dali prvý zub skraja. Aspoň to tvrdí pán Igor, ktorý nedávno navštívil zubnú pohotovosť v Ružinove. Po príchode z nemocnice si však uvedomil, že boľavý zub, na ktorý poukazoval, nebol vytrhnutý. Miesto toho mu však chýbal úplne iný. Následne sa preto opäť vrátil na pohotovosť, aby požiadal o vytrhnutie pôvodného boľavého zubu.

TV JOJ oslovila zdravotnícke zariadenie, ktoré sa vyjadrilo, že prvý z vytrhnutých zubov bol taktiež nezdravý. „Lekárske ošetrenia v oboch prípadoch boli poskytnuté na žiadosť pacienta, ktorú vlastnoručne vždy po zákroku riadne podpísal a v nijakom prípade nemohlo dôjsť k mylným zákrokom,“ povedal konateľ APZ DENTA GROUP Vlastimil Graus.

Ilustračná fotografia

pacientovi udajne vytrhli nespravny zub
pacientovi udajne vytrhli nespravny zub Zdroj: maxpixel.net

Pacient Igor však ešte nie je rozhodnutý, či prípad posunie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podobná udalosť sa mimochodom nedávno odohrala aj v nitrianskej nemocnici, kedy malo byť mužovi operované zdravé koleno.

Odporúčané
Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár 6. februára 2024, 9:30

75-ročný pán následne podal žalobu a podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Nemocnica okamžite zriadila komisiu pre prešetrenie prípadu. 

Následkom tejto udalosti bolo skončenie pracovného pomeru s hlavným operatérom a odvolanie primára Kliniky úrazovej chirurgie a ortopédie. Finančné a disciplinárne postihy sa ďalej dotkli aj zvyšného zdravotníckeho personálu, ktorý spolupracoval na operácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia