Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019, 12:43
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nitrianska nemocnica: Namietame, že sa pacientovi operovalo zdravé koleno

ZAUJÍMAVOSTI NEMOCNICA ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

75-ročnému starčekovi mali omylom operovať zdravé koleno. Hovorkyňa nemocnice však túto možnosť predbežne vylúčila.

75-ročný dôchodca prišiel do nitrianskej nemocnice s boľavým kolenom, lekári si ale údajne pri operácii zmýlili boľavé koleno od zdravého a operovali mu nesprávne. Dôchodca má v súčasnej dobe problémy s chôdzou, a preto podal žalobu aj podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Fakultnú nemocnicu Nitra sme požiadali o stanovisko k prípadu, ktorý určite občanom Slovenska na dôvere v naše zdravotníctvo príliš nepridal. Aj z toho dôvodu však treba povedať, že komisia pre prešetrenie prípadu sa k veci zatiaľ nevyjadrila a podľa doposiaľ získaných informácií nemocnica odmieta, že by spomínanému mužovi bolo operované zdravé koleno.

Ilustračná fotografia

Nitrianska nemocnica: Namietame, že sa pacientovi operovalo zdravé koleno
Zdroj: FOTO TASR – Martin Palkovič

Do článku pridávame celé stanovisko hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovéj: „Je nám úprimne ľúto vzniknutej situácie, pričom si uvedomujeme svoju zodpovednosť. Okamžite sme prijali opatrenia, aby sa rovnaká situácia nezopakovala. Zriadili sme komisiu pre prešetrenie prípadu, ktorej členom je hlavný odborník MZSR pre ortopédiu, aby bola zabezpečená objektivita a nezávislosť.

Odporúčané
Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár 6. februára 2024, 9:30

Zároveň sme poskytli súčinnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na základe našich doterajších zistení namietame uvádzanie nepravdivých informácií, že sa pacientovi operovalo zdravé koleno. Vzhľadom k tomu, že vo veci prebiehajú uvedené šetrenia, k prípadu sa ďalej nevyjadrujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia