Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 12:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

José Mourinho odchádza z Manchestru United s miliónmi na účte. Nárok na kráľovské odstupné mu vyplýva zo zmluvy

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Portugalský tréner nebude musieť šetriť.

Celý futbalový svet už netrpezlivo očakával, kedy urobí vedenie Manchestru United dôležité rozhodnutie a vyhodí trénera Josého Mourinha. Anglický klub dával Portugalčanovi šancu dlhý čas, ale posledná víkendová prehra s Liverpoolom očividne znamenala posledný klinec do rakvy.

Mourinho dnes ráno pricestoval do tréningového centra United, kde zvyčajne viedol tréningovú jednotku s mužstvom, avšak tentoraz zamieril rovno do kancelárie šéfa Eda Woodwarda. V nej mu mal oznámiť, že pri mužstve končí, a klub onedlho správu potvrdil aj v oficiálnom vyhlásení na svojom webe.

Odchod Mourinha médiá preberali už dlhé týždne. Jeho pôsobenie na lavičke United pritom nebolo najhoršie, pretože sa mu podarilo vyhrať Európsku ligu, Community Shield aj ligový pohár.

V anglickej Premier League však mužstvo podávalo katastrofálne výkony, čo nedávno podčiarkol fakt, že v tejto sezóne už United inkasovali toľko gólov, čo za celú minulú sezónu.

Ako však informujú britské médiá, José nebude musieť po odchode z klubu šetriť. Už na lavičke zarábal kráľovsky, pretože mal podľa medializovaných informácií zarábať približne 20 miliónov eur.

Novinári preto teraz upozorňujú, že Mourinho má podľa zmluvy nárok na odstupné v tejto sume, ale teoreticky by sa mohlo vyšplhať až do výšky viac ako 26 miliónov eur, na čo majú vplyv jednotlivé dodatky v kontrakte.

Jedno je však isté, José si môže utierať oči s bankovkami a zbavil sa nezávideniahodnej situácie, keď United v tabuľke strácali na prvú priečku už 19 bodov. Momentálne sa už začalo špekulovať, kto ho nahradí. Klub zatiaľ povedie dočasný manažér, zatiaľ čo v britských médiách sa diskutuje o menách ako Laurent Blanc či Zinedine Zidane.

Manchester United vyhodil Mourinha. Z lavičky však odchádza s tučným odstupným vo výške cez
Manchester United vyhodil Mourinha. Z lavičky však odchádza s tučným odstupným vo výške cez Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia