Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 13:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Moloch a Momo stvárnia neonacistov, ktorí zavraždili študenta. Tvorcovia čerpali z prípadu Daniela Tupého

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tvorcovia prichádzajú s novou upútavkou, no bohužiaľ aj s oznámením o oneskorení dátumu premiéry.

Pripravovaná snímka Ostrým nožom od režiséra Teodora Kuhna divákom predstaví príbeh 21-ročného študenta (David Hartl), ktorého mali neonacisti dobiť na smrť. Námet vychádza zo skutočnej, 13 rokov starej vraždy slovenského študenta Daniela Tupého. Prípad sa polícii do dnešného dňa nepodarilo vyriešiť.

Údajní vrahovia syna hlavnej postavy sa dostanú na slobodu, a preto sa jeho otec Ľudo (Roman Luknár) pokúsi predierať skorumpovaným systémom na vlastnú päsť. Ako ale ukazuje nový trailer, určite to nebude také ľahké.

Pôvodne sa malo Ostrým nožom dostať do našich kín už 1. novembra (listopad) 2018, no filmári museli premiéru snímky odložiť na 21. februára (únor) 2019. Ako cenu útechy ti ale aspoň predstavujú úplne novú upútavku. Čo na ňu vravíš?

Režisér filmu Teodor Kuhn spomína na to, ako po dopozeraní dokončeného filmu uvažoval nad tým, ako ho budú vnímať rodičia Daniela Tupého a taktiež rodičia vo všeobecnosti. S rodinou zavraždeného Tupého bol Kuhn v priebehu prác na filme (od roku 2013) niekoľkokrát v kontakte a bolo pre neho dôležité, aby k snímke nemali výhrady.

Okrem Romana Luknára a Davida Hartla vo filme počítame s Elou Lehotskou, ktorá stvárni rolu manželky hlavného hrdinu. Ďalej nás vo filme čakajú herci, ako Miroslav Krobot, Marián Mitaš, Táňa Radeva či Jana Oľhová. V snímke sa však objavia aj raperi Moloch Vlavo a Momo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ostrým nožom (@ostrymnozomfilm),

Režisér Teodor Kuhn plánoval pôvodne nakrútiť film iba o prípade Daniela Tupého z roku 2005, no vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice ho presvedčila o tom, že snímka bohužiaľ svojou kritikou poukáže aj na aktuálny stav na Slovensku. Alebo inak povedané, ako hovorí podtitul filmu – Každá generácia má svoju obeť!

Myslíš, že sa snímke Ostrým nožom podarí u slovenského diváka výrazne uspieť? A čo vravíš na prítomnosť raperov Molocha a Moma? V prípade, že ťa nova upútavka zaujala, v tomto odkaze nájdeš aj predošlý trailer.

Domov
Zdieľať
Diskusia