Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2018, 17:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Melisandra z Game of Thrones a Karel Roden nazrú v česko-slovenskej dráme do slávnej vily Tugendhat

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Koprodukčná dráma ponúka množstvo zahraničných hereckých hviezd.

Česko-slovenská historická dráma Sklenená izba je natočená podľa predlohy Simona Mawera s názvom The Glass Room. Pokiaľ si už niekedy navštívil Brno, možno si počul o tamojšej vile Tugendhat, zapísanej do listiny UNESCO. Dej snímky by sa mal točiť práve okolo jej vzniku.

V Sklenenej izbe sa budeme môcť pozrieť na isté dramatické udalosti z 20. storočia, počas ktorých sa nám predstaví viacero postáv, vrátane architekta samotnej vily Tugendhat. Toho nestvárni nik iný, ako česká herecká legenda Karel Roden (Masaryk, Tajnosti, Bathory).

Prvý teaser nám v krátkosti a bez slov ukáže všetky podstatné filmové postavy a zákutia, v ktorých sa snímka natáčala. Z ukážky si len ťažko spraviť nejaký relevantný úsudok, ale na herecké kreácie Rodena, Carice van Houten a ďalších talentovaných hercov či herečiek pod taktovkou režiséra Masaryka (12 Českých levov) sa už teraz tešíme.

A čo si o filme a svojej postave myslí famózna holandská herečka Carice van Houten (Game of Thrones, Valkýra, Čierna kniha)? „Sklenená izba je akousi metaforou transparentnosti. A to ako v príbehoch, ktoré sa v ňom v priebehu rokov odohrali, tak v emóciách, ktoré ich sprevádzali. Vo vile sa nič neukryje. Páčilo sa mi, že Hana je veľmi moderná žena, čo mi bolo veľmi blízke," vyjadrila sa Carice.

Okrem Carice van Houten vo filme počítame so zahraničnými hercami, ako Hanna Alström (Kingsman), Claes Bang (Štvorec) či Roland Møller (Atomic Blonde). Česko-slovenský ansámbel vrátane Rodena dopĺňa Alexandra Borbély (O tele a duši), Jana Plodková, Karel Dobrý, Marián Mitaš, Zuzana Fialová a Martin Hoffmann.

Film režíruje Julius Ševčík (Masaryk, Normal, Restart), scenár napísal Andrew Shaw (dráma Voice from the Stone s Emiliou Clarke) a česká premiéra je aktuálne plánovaná na 14. marca (březen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia