Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 20:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Animovaného Shreka čaká reštart a nové diely. Postará sa oň štúdio zodpovedné za Mimoňov a Ja, zloduch

FILMY A SERIÁLY KOCÚR V ČIŽMÁCH 2
Uložiť Uložené

Vrátia sa do hlavných úloh Mike Myers, Eddie Murphy či Cameron Diaz?

Sympatický zelený obor Shrek opäť vylezie zo svojho močiara na strieborné plátna. Jeho dobrodružstvám sa totiž tvorcovia rozhodli obliecť nový kabát. O reboot sa postará producent Chris Meladandri zo spoločnosti Illumination.

Tá stojí za komerčnými hitmi, ako Despicable Me či Minions. A aby toho nebolo málo, tak sa chystá zrebootovať aj spin-off v podobe Puss in Boots. Meladandri však evidentne neplánuje originálne snímky zavrhnúť úplne, keďže by bol rád, ak by hlavné postavy opäť nadabovali tí istí herci.

Animovaného Shreka čaká reštart a nové diely. Postará sa oň štúdio zodpovedné za Mimoňov a Ja, zloduch
Zdroj: DreamWorks Pictures

To by znamenalo, že sa za mikrofóny vrátia Mike Myers (Shrek), Eddie Murphy (Oslík), Cameron Diaz (Fiona) či Antonio Banderas (Kocúr v čižmách).

„Keď sa pozriete na ich výkony, tak musíte uznať, že sú perfektné,“ poznamenal Meladandri. „Samozrejme, môžete urobiť kompletnú prerábku, ale v tomto prípade by som rád vypočul svoje nostalgické pocity a vrátil sa k tým pôvodným postavám. Výzvou pre nás bude, aby sme sa dostatočne odlíšili a našli vlastnú cestu, aby diváci nemali pocit, že sledujú ďalší sequel.“

Film zatiaľ nemá scenár. Tvorcovia momentálne hľadajú spôsob, ako prísť s novým a originálnym príbehom. Prvý Shrek dorazil v roku 2001 v réžii Andrewa Adamsona a Vicki Jenson a príbehovo veľmi voľne vychádzal z detskej knižky Shrek! od Williama Steiga. Sequelu sme sa dočkali v roku 2004. Na réžii sa opäť podieľal Adamson, tentokrát za pomoci Kellyho Aburyho a Conrada Vernona.

 

Oba filmy si odniesli chválu kritiky aj divákov, prvý film dokonca získal vôbec prvého Oscara za animovaný dlhometrážny film a dvojka si odniesla aspoň nomináciu. Tretí diel s názvom Shrek the Third (2007) v režijnom podaní Chrisa Millera a Ramana Huia už dopadol kriticky o dosť horšie, ale finančne sa mu stále darilo.

Animovaného Shreka čaká reštart a nové diely. Postará sa oň štúdio zodpovedné za Mimoňov a Ja, zloduch
Zdroj: DreamWorks Pictures

Séria sa zakončila priemernou štvorkou Shrek Forever After z roku 2010, ktorú natočil Mike Mitchell. Istú dobu sa plánoval aj piaty film, ale napokon sme sa ho nedočkali.  

Shrek sa dočkal aj spin-offu v podobe vyššie spomínaného Puss in Boots (2011). O jeho réžiu sa postaral Chris Miller. Sme však zvedaví, čo nám teda vlastne prinesie ohlásený reboot. Asi by sme radšej prijali nejakú novú víziu s novými hercami aj štylizáciou.

Ak sa totiž skutočne vrátia pôvodní herci a bude sa pokračovať prakticky v nastavenom tempe, pachuť zbytočného sequelu bude film striasať len ťažko. Ale uvidíme. Myslíš, že reboot Shreka je dobrý nápad? Zahlasuj v našej ankete.

Anketa:
Mal by Shrek dostať reboot?
Nie, pôvodné filmy stačia
Áno, ale s iným obsadením
Áno, ale s rovnakým obsadením, ako pri pôvodných filmoch
Nie, pôvodné filmy stačia
48 %
469 Hlasov
Áno, ale s iným obsadením
5 %
50 Hlasov
Áno, ale s rovnakým obsadením, ako pri pôvodných filmoch
47 %
454 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia