Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 13:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najbohatší Čech má záujem o kúpu futbalového tímu Chelsea za približne 3,5 miliardy €

ŠPORT FUTBAL ROMAN ABRAMOVIČ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Všetko nasvedčuje tomu, že sa chystá megaobchod na futbalovej scéne. Roman Abramovič sa chce klubu zbaviť, záujem má miliardár Petr Kellner.

V roku 2003 kúpil súčasný vlastník Roman Abramovič londýnsky futbalový klub Chelsea za 60 miliónov libier. Odvtedy sa tímu darilo a až 5-krát sa jeho tím radoval z výhry v Premier League, rovnaký počet nazbieral aj v Anglickom pohári a raz zvíťazil v prestížnej Lige majstrov. 

Cena klubu teda výrazne stúpla, no Abrahamovič kvôli kauze otravy dvojitého agenta už ako občan s ruským pôvodom (a izraelským občianstvom) nie je v Spojenom kráľovstve vítaný. Úrady mu skrátili povolenie na pobyt, s čím súvisí aj zbavovanie sa záväzkov, pričom jednym z nich je práve Chelsea. 

Podľa portálu týden.cz by sa v najbližšich dňoch mali začať rokovania o predaji s Čechom Petrom Kellnerom. Podľa rebríčka Forbes je jeho aktuálny majetok odhadovaný na približne 15,5 miliardy dolárov, čo z neho robí najbohatšieho obyvateľa Českej republiky. Zdroje Lidových novín ešte dopĺňajú, že miliardár má v pláne kúpiť polovicu akcií londýnskeho klubu.

Podľa dostupných zdrojov požaduje Abramovič približne 2,5 až 3 miliardy libier a anglickí experti odhadujú celkovú tržnú hodnotu vo výške 4 miliárd. Zároveň je známe, že súčasný majiteľ je kamarát s Petrom Kellnerom, čo pravdepodobne tvorí rozdiel v cene. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC (@chelseafc),

Domov
Zdieľať
Diskusia