Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 8:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najhoršiu simuláciu na MS nepredviedol Neymar. 10 nechutných divadelných predstavení v Rusku ovládlo obyčajné potľapkanie po pleci

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Majstrovstvá sveta predstavili mnohých futbalových divadelníkov.

Majstrovstvá sveta máme úspešne za nami. Po divokom finále medzi Francúzskom a Chorvátskom trvalo mnohým fanúšikom aj zopár desiatok hodín, kým si uvedomili, čoho svedkom sa stali. Finále obsahovalo všetko od parádnych gólov, zásahu systému VAR až po nevhodné simulovanie, a práve pri poslednom bode sme sa pozastavili aj my. Dalo by sa povedať, že simulácie čiastočne definovali posledné majstrovstvá sveta.

Najväčšiu pozornosť určite pritiahol Brazílčan Neymar, ktorý sa neustále váľal po zemi a kotúľal viac, ako by bolo zdravé, avšak veľmi slušne mu sekundovali prešibaní lišiaci ako Luis Suaréz či dokonca mladé uchá ako Kylian Mbappe. Stále len 19-ročný Francúz zrejme dostal lekcie simulovania od Neymara na tréningoch v Paríži a využil ich vo svoj prospech aj na majstrovstvách sveta. My sme zhromaždili 10 najhorších simulácií, ktoré sa v zápasoch vyskytli a už len fakt, že náš rebríček pozostáva z 10 prifarbených pádov svedčí o tom, kam sa futbal posúva.

10. Ramin Rezaeian

Najhoršiu simuláciu na MS nepredviedol Neymar. 10 nechutných divadelných predstavení v Rusku ovládlo obyčajné potľapkanie po pleci

Irán po prekvapivom záverečnom vývoji takmer postúpil zo svojej skupiny. Iránčania rozhodne nehrali atraktívny moderný futbal a väčšinu času strávili bránením, lenže mužstvo nemohlo hrať so súpermi otvorenú partiu. Aj keď Irán veľmi médiá na majstrovstvách sveta nezaujal, objavil sa moment, pri ktorom tuhla krv v žilách. Iránčan Rezaeian si spracoval loptu a okamžite sa stal obeťou zákroku rozbehnutého Maročana Saissa, ktorý nebol najšetrnejší, ale zase ani najhorší, aký sme kedy videli. Rezaeian po strete padol na zem, na čom by nebolo nič zvláštne, keby na trávniku nepredviedol parádny herecký výkon. Začal sa kotúľať a od miesta faulu skončil zopár metrov. Maročan sa na obeť svojho faulu len nechápavo pozeral.

9. Lucas Hernandez


Do zostavy víťazného Francúzska sa možno prekvapivo dostal aj Lucas Hernandez. Obranca hrajúci v Atléticu Madrid podával v defenzíve spoľahlivé výkony, ale ešte v skupinovej fáze si neodpustil ani otrasnú simuláciu po hlavičkovom súboji. Netreba nikomu pripomínať, koľko hráčov po akomkoľvek dotyku s protivníkom padlo na trávnik a chytilo sa rovno za hlavu, čo je presne situácia Hernandeza. Vo výskoku doňho súper z Austrálie jemne narazil, ale hlavy sa mu ani nedotkol. Napriek tomu zacítil Hernandez potrebu položiť si ruky na hlavu ako po otrasnom faule a rozhodca mu simuláciu zhltol aj s navijakom.

8. Cristiano Ronaldo

Nikto nepochybuje o tom, že Cristiano Ronaldo patril na majstrovstvách sveta medzi najlepších hráčov. Všetkých o tom presvedčil už v súboji proti Španielsku, kde potiahol svoju krajinu ku remíze vlastnými silami. V zápase s Marokom sa však na chvíľu vrátil do starých zabehnutých koľají a v šestnástke nepohrdol klasickou simuláciou po zdanlivom strete s protivníkom. Ronaldo možno zacítil minimálny dotyk a viac mu vôbec nebolo treba. Okamžite zastavil svoje telo a skácal sa k zemi, ako keby ho niekto podťal.

7. Kylian Mbappe

Hviezdny chlapec Kylian Mbappe si proti Uruguaju vychutnal aj moment, ktorý mohol pokojne oželieť. Na trávniku síce väčšinou fanúšikov presviedčal o svojich kvalitách pomocou dobrej techniky a neuveriteľnej rýchlosti, lenže v zápase s Uruguajom po odohratí lopty prišiel do styku s rukou Cristiana Rodrigueza a Mbappe to využil na mimoriadne vtipnú simuláciu. Ruka Uruguajčana sa ho ledva dotkla, čo mu nevadilo a okamžite ho zákrok zložil. Mbappe sa chytil za brucho, ako keby ho niekto znenazdajky kopol a na internete ľudia hneď začali polemizovať o tom, kde sa mohol Francúz naučiť simulovať. Nebolo to od jedného Brazílčana hrajúceho v Paríži?

6. Harry Maguire

Zatiaľ čo celý futbalový svet kritizoval Neymara za kotúľanie po trávniku, tréner José Mourinho mal na jazyku argument o tom, že Brazílčan nie je jediný futbalista, ktorý simuluje. Ako príklad ponúkol smiešny pokus anglického futbalistu Harryho Maguirea zo zápasu proti Kolumbii. Defenzívna skala Davinson Sanchez chcel v boji s Angličanom získať loptu, čo sa mu síce nepodarilo, pretože Maguire si ju predkopol dopredu, ale zároveň nedošlo ani ku žiadnemu dotyku. Maguire však využil pohyb Sancheza smerom ku svojej nohe a hneď padol na zem, za čo si vyslúžil kritiku mnohých futbalových fanúšikov. Aj keď sa po trávniku rozhodne nekotúľal toľko, čo Neymar, za škaredú simuláciu si porovnanie s Brazílčanom zaslúži.

 5. Antoine Griezmann

Hráči ochotní ľahko padať k zemi často profitujú z blížiaceho sa kontaktu ešte predtým, než sa vôbec dotyk stane skutočnosťou. Dobre si to uvedomuje aj Antoine Griezmann, ktorý trik využil v samotnom finálovom zápase. Simulácia sa vyplatila o to viac, pretože po následnom priamom kope si Mandžukić nešťastne strelil vlastný gól. Priamy kop pritom možno vôbec nemal byť udelený, pretože zákrok Chorváta síce prišiel, ale Griezmann letel vzduchom o sekundu skôr, ako sa ho ktokoľvek dotkol. Väčšina simulácií nemala na priebeh turnaja mimoriadne dôležitý vplyv, zatiaľ čo Griezmann svojím vymysleným pádom naštartoval francúzske víťazstvo.

4. Luis Suaréz


Na konci zápasu proti Egyptu vytiahol Luis Suaréz zo svojho portfólia úctyhodnú simuláciu. Pri pohľade na kariéru Uruguajčana každý zistí, že Suaréz nikdy nemal so simulovaním problémy a často leží na trávniku s rukami na hlave, aj keď ho súper kopol do nohy. Niečo podobné vyviedol aj Egypťanom. Najskôr sa mu neexistujúcom faule zvalil na zem s bolestivou grimasou a držal sa za nohu, pričom pri páde sám od seba narazil do egyptského hráča hlavou a odrazu sa držal už aj za ňu. Uruguajčan by si pokojne mohol s Neymarom otvoriť školu simulovania, pretože toľko vymyslených pádov nemá za sebou možno ani Brazílčan.

3. Neymar

Brazílčan Neymar si svoju reputáciu simulanta nepochybne zaslúži. Na majstrovstvách sveta občas predvádzal momenty ako zo zlého filmu, keď sa viac kotúľal po trávniku ako hral, a tak by sme vedeli zoznam najhorších simulácií zaplniť možno aj piatimi príkladmi hráča PSG. Vybrali sme moment zo zápasu proti Kostarike, čo mal byť pre Brazíliu papierovo slabý súper. Neymar v zápase viackrát predviedol svoje futbalové umenie, ale na druhej strane neváhal trápne spadnúť v súperovej šestnástke po vymyslenom dotyku. Niet pochýb o tom, že Neymar vie často nevinné zákroky premeniť na otrasné fauly, lenže pád po strete s obrancom Kostariky bol naozaj komický. Futbalista zacítil jemný dotyk ruky na svojej hrudi, tak zastavil a sám prevážil vrchnú časť svojho tela, aby padol na zem. Podobné momenty nemajú vo futbale čo hľadať.

 2. Dries Mertens


Belgičan Dries Mertens nepatrí medzi najväčších a najvyšších futbalistov na scéne. Maličký chlapík si svoje futbalové povinnosti plní na jednotku v Neapole a množstvo skúseností si priviezol aj do belgickej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Proti Paname sa ukázalo, že aj silného futbalistu ako Mertens dokáže zastaviť nežný dotyk rukou. Mertens sa v šestnástke Panamy pokúšal ohroziť bránku, ale nepodarilo sa mu to, a tak využil vystrčenú ruku obrancu a spravil so seba hráča so silou zvädnutej rastlinnej stonky. Vystretá ruka ho zastavila ako betónový múr a Mertens padol na trávnik. Za zákrok očakával aj penaltu pre Belgičanov, lenže žiadny rozhodca by za podobnú frašku nemohol nariadiť pokutový kop.

 1. Pepe

Pri slove simulácia v spojení s tohtoročnými majstrovstvami sveta by väčšina ľudí vyslovila meno Neymar. Brazílčan nešetril kotúľmi po trávniku, ale pred výkonom portugalského obrancu Pepeho sa musel skloniť aj on. Pepe sa svojím simulovaním preslávil už v minulosti a za čias Josého Mourinha na lavičke Realu Madrid mal na svedomí kopu nebezpečných faulov aj nespútaných simulácií. Dobu zo Španielska si pripomenul aj v zápase proti Maroku.

Mehdi Benatia potľapkal Portugalčana po pleci či chrbte, na čo Pepe zareagoval vo svojom typickom štýle. Okamžite spadol na zem a s nahnevaným výrazom tváre si chcel so súperom vysvetliť, prečo ho surovo a zákerne napadol odzadu, aj keď pravda bola samozrejme niekde inde. Pepe musel vyhrať naše ocenenie za najhoršiu simuláciu, pretože jeho konkurenti sa snažili, aby simulácia vyzerala čo i len trošičku vierohodne. Portugalský obranca však musel vedieť, že kamery odhalia pravdu, ale aj tak si urobil hanbu pred celým svetom.

Anketa:
Ktorá simulácia bola najhoršia?
Ramin Rezaeian
Lucas Hernandez
Cristiano Ronaldo
Kylian Mbappe
Harry Maguire
Antoine Griezmann
Luis Suaréz
Neymar
Dries Mertens
Pepe
Ramin Rezaeian
3 %
42 Hlasov
Lucas Hernandez
1 %
16 Hlasov
Cristiano Ronaldo
6 %
73 Hlasov
Kylian Mbappe
4 %
57 Hlasov
Harry Maguire
1 %
17 Hlasov
Antoine Griezmann
9 %
110 Hlasov
Luis Suaréz
7 %
92 Hlasov
Neymar
17 %
221 Hlasov
Dries Mertens
3 %
36 Hlasov
Pepe
49 %
627 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia