Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2018, 14:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Američania po fajčení syntetickej marihuany krvácajú z očí aj uší. Zmes bylín postriekaných chemikáliami je postrachom pre ľudské telo

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

V americkom štáte Illinois sa objavilo nové zdravotné riziko.

Symptómy ako krvácanie z očí či uší pripomínajú smrteľné choroby. Napriek tomu sa s nimi v posledných týždňoch stretávajú lekári aj úrady v americkom štáte Illinois, kde si ľudia nedávajú dobrý pozor na to, čo fajčia. Obyvatelia tam vo veľkom prepadli nakupovaniu syntetickej marihuany, čo v praxi znamená, že od dílerov aj kamarátov kupujú byliny, ktoré sa dajú vyfajčiť.

Problém spočíva v tom, že výrobcovia na tieto byliny aplikujú najrôznejšie chemikálie. Práve súbor chemikálií by mal v ľudskom organizme spôsobiť podobné pocity ako fajčenie skutočnej marihuany, avšak pravda je oveľa hrozivejšia. Výrobcovia neustále experimentujú a neboja sa primiešavať do svojej syntetickej marihuany čokoľvek, čo by mohlo mať silnejší efekt, a tak ľudský organizmus reaguje brutálnym spôsobom.

Američania po fajčení syntetickej marihuany krvácajú z očí aj uší. Zmes bylín postriekaných chemikáliami je postrachom pre ľudské telo
Zdroj: USMC

Aj keď organizácia Illinois Department of Public Health monitorujúca zdravotné riziká v štáte zatiaľ stále nevie vysvetliť, ako konkrétne chemické byliny krvácanie spôsobujú, určila syntetickú marihuanu za jedinú možnú príčinu. Pacienti sa stretli so symptómami ako krvácanie z očí, uší, nosa a dokonca aj z ďasien. Syntetická marihuana spôsobila aj vracanie krvi, mimoriadne silné menštruačné krvácanie a nevysvetliteľne veľké modriny na telách.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Špekuluje sa o tom, že syntetická marihuana obsahovala látku potlačujúcu účinok vitamínu K, ktorý zabezpečuje aj hustotu krvi. Vždy sa preto treba uistiť, čo človek fajčí, pretože vykrvácať z očí aj uší neznie ako najlepší program na víkendový večer.

Domov
Zdieľať
Diskusia