Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2018 o 21:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kryptomena narástla o 10 000 % v priebehu minúty. Údajný hacker využil zraniteľné miesta, zatiaľ čo Bitcoin zistil zrejmú príčinu pádov

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Neregulovaný trh s kryptomenami je postrachom každého obchodníka, ktorý trpí panickými záchvatmi.

Obrovská krypto burza Binance zažívala v posledných hodinách katastrofické chvíle. Aj keď to momentálne vyzerá tak, že samotná burza nebola napadnutá, údajne mali hackeri prostredníctvom rôznych aplikácií na sledovanie cien priamo cez systém burzy v aplikáciách či používaním obchodovacích botov získať prístup k účtom tisícok užívateľov. Hackeri následne pripravili pôdu pre svoj majstrovský plán, pretože užívateľom začali vo veľkom predávať všetky mince a vymieňať ich za Bitcoin. Prepracovaný phishing umožnil útočníkom prístup ku bohatstvu, o ktorom väčšina z nás ani nesnívala.

Kryptomena narástla o 10 000 % v priebehu minúty. Údajný hacker využil zraniteľné miesta, zatiaľ čo Bitcoin zistil zrejmú príčinu pádov
Zdroj: Good Free Photos

Získané Bitcoiny potom použili na nákup náhodnej mince s názvom Viacoin, ktorej hodnota sa v jednej chvíli zvýšila o neuveriteľných 10 000 % v zopár sekundách. Cena následne klesla, ale nákupy za dopredu pripravené extrémne ceny prebehli úspešne, a tak množstvo ľudí zostalo bez peňazí aj mincí. Burza Binance však potvrdila, že jej systém hacknutý nebol a všetky mince sú v bezpečí, pretože pomocou svojich záznamov by teoreticky vedela vrátiť kryptomeny pôvodným majiteľom. Situácia sa stále vyvíja, ale po sociálnych sieťach sa šíri video Viacoinu, ktoré ľudia iba sledujú s otvorenými ústami.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023 o 14:30

 


Na druhej strane, svet sa dnes dozvedel aj pravdepodobný dôvod, prečo v posledných mesiacoch padal trh neobyčajne výrazne a pravidelne. Veľká časť Bitcoinov zasiahnutých krádežou z krypto burzy Mt. Gox spred pár rokov sa v decembri, januári aj februári dostávala v obrovských častiach priamo na trh a náhle znižovala ceny. Správca majetku Mt. Gox predával Bitcoiny, pretože mal právnu povinnosť vyplatiť ľuďom, ktorí o svoje mince pred pár rokmi prišli, presnú čiastku v dolároch.

Bitcoin mal v čase krádeže hodnotu len 400 dolárov, takže ľudia teoreticky prišli o obrovský zisk z rastu. Medzi decembrom až januárom tak Mt. Gox predal cez 35 000 Bitcoinov, čím viackrát náhle zrútil jeho cenu. Informácia spoločne s podozrivými obchodmi na Binance spôsobila u mnohých investorov paniku a Bitcoin sa opäť prepadol na úroveň 9600 dolárov, ale zdá sa, že najväčšia kríza bola zažehnaná.


Domov
Zdieľať
Diskusia