Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2017, 14:22
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Polícia objavila na mexicko-amerických hraniciach marihuanový katapult. Kreativite čierneho trhu sa medze nekladú

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Ďalší úspešný nález spôsobu pašovania drog v Amerike.

Ak by sme hľadali jeden z najmenej bezpečných spôsobov podnikania, pravdepodobne by to bolo pašovanie drog. Denno-denne nachádzajú štátne zložky po celom svete mnoho zásielok určených pre európsky či iný trh, hoci ešte väčší počet objednávok sa bezpečne dopraví priamo k zákazníkom. Jedným z najväčších odberateľov ilegálneho tovaru je bezpochyby Severná Amerika, ktorá je však od susediaceho Mexika oddelená dostatočne vysokou a neprechodnou stenou rozprestierajúcou sa po celej dĺžke hranice. Pašeráci tak majú čo robiť, aby vymysleli bezpečný a krátkodobo zaručený spôsob na prepravu tovaru do zahraničia, ,a preto sa pravidelne môžeme dočítať o odhalení podzemných či iných tunelov vykopaných priamo popod inak nepriechodné územie. Takýto primitívny banský systém však očividne nie je jedinou možnosťou ako doručiť drogy do Ameriky a aj keď máme 21. storočie, nasledujúci návrat k stredovekej zbrani je podstatne originálnejší. 

Drony očividne nie sú pre pašerákov až také atraktívne, usudzujeme podľa nedávneho úlovku amerických agentov. Tí našli na vybudovanej hranici nainštalovaný provizórny katapult vystreľujúci miesto balvanov marihuanové balíčky. Pri stroji bola tiež spozorovaná menšia skupinka pašerákov. Okamžite z miesta činu ušli, zabudli si však vizitku v podobe 21 kilogramov marihuany, ktorú si spolu s demontovaným zariadením prevzali mexické orgány. Po zásielkách ukrytých v citrusoch, mrkve či kokosových orechoch sa vynaliezaví Mexičania opäť vyznamenali kreativitou. Žiaľbohu či chvalabohu, dlho im nevydržala. 

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Domov
Zdieľať
Diskusia