Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2016, 16:57
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Jazdiť na zábradlí rakúskej priehrady riskujúc istú smrť si vyžaduje pevné nervy. Trúfli by ste si?

ZAUJÍMAVOSTI RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Kvalitná dávka adrenalínu na celý týždeň.

Sprevádza vás nervozita už pri pozeraní downhill-ových záznamov a nedokážete si predstaviť odvážnejšie bicyklovanie ako po asfaltovom či rovinatom hlinenom teréne? V tom prípade tu máme to pravé, adrenalínové v podobe 3 minút plných napätia, kedy sa kolesá bicykla odrazili od zeme, doskočili na takmer zľadovatené zábradlie a prešli niekoľko desiatok metrov nad priepasťou, ktorá by v prípade neúspechu znamenala obľúbený záver všetkých hororových snímkov. 

Fabio Wibmer, 20 ročný pouličný jazdec a priaznivec MTB (horského jazdenia) z Rakúska si svojím nebezpečným obsahom získal veľkú základňu fanúšikov, pričom jeho kanál sa nezadržateľne blíži k hranici 20 miliónov zhliadnutí. To, čo predviedol naposledy, sa dá v prípade neskúseného cyklistu považovať za isté darovanie orgánov. Jazdiť na úzkom zábradlí v bezpečnom prostredí je síce ľahké, avšak izolovať strach z výšok a vydať sa v zasneženej rakúskej oblasti nad priehradu vysokú 200 metrov je už niečo iné. Našťastie, Wibmer to bez problémov zvládol až po vyhliadkovú plošinu, ktorá sa tu nachádza od roku 2010.

Odporúčané
Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) 23. septembra 2023, 9:30

Priehradu Koelnbreinsperre môžete tiež navštíviť v rámci dovolenky ako jedno zo zaujímavých miest rakúskych Aĺp. Vybudovaná bola v roku 1977 a jej celková dĺžka je 626 metrov. Bicykel však radšej nechajte doma.

Domov
Zdieľať
Diskusia