Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2016, 13:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najhlbšie živé vystúpenie v slovenskom rape? H16 predstaví album Sila na SPOTS#11 v hĺbke 160 metrov v nedostavanom bratislavskom metre

REFRESHER
Uložiť Uložené

V hlbinách metra prebehne predpremiéra albumu Sila ešte predtým, ako oficiálne uzrie svetlo sveta.

Z historických plánov Bratislavy je nám už všetkým známe, že jej súčasťou mala byť aj podzemná doprava. Metro v hlavnom meste sa dokonca aj stavať začalo, avšak tieto veľké plány narazili na viacero problémov a výstavba bola v roku 1990 prerušená. A to aj napriek tomu, že metro malo byť jedným z nutných pilierov, ktoré umožňovali myšlienku postaviť najväčšie sídlisko v strednej Európe - Petržalku. Jeho aktuálna podoba ponúka pohľad na grafitmi vyzdobené depo, ktoré je portálom do podzemného tunela metra zaplaveného až do nekonečnej tmy, čím skrýva svoju krásu za vodou. A práve organizátori SPOTS sú tými, ktorí sa v podobných atmosférických priestoroch vyžívajú a organizujú v nich nezabudnuteľné akcie prepájajúce podobné chátrajúce až zdemolované miesta s umením všetkých druhov. 

Už o pár dní tu zároveň máme SPOTS s poradovým číslom 11, ktoré bude tentokrát hostiť práve nikdy nedostavané a zubom času ovplyvnené depo metra. Tematicky sa tentokrát prenesieme od dychvyrážajúceho umenia k hudbe, konkrétne k slovenskému rapu a kapele H16 pôsobiacej už viac ako 10 rokov. Za tento čas stihli vydať 3 spoločné albumy skupiny a teraz nadišiel čas aj na ten štvrtý s názvom Sila, pričom sme si už predstavili aj kompletne všetky informácie vrátane coveru aj tracklistu. Predpremiéra sa bude konať symbolicky v 160 metroch korešpondujúcich s názvom skupiny H16 na úplnom konci tunela a tvorcovia tak opäť dokazujú, že neprestávajú loviť a dokážu sa dostať aj na miesta, kam bežný smrteľník nikdy nevkročí. Posúvanie limitov je ale jednou z charakteristík SPOTS, a tak sa niet čomu diviť. Priprav sa teda, že 2.12. budeš mať možnosť zažiť brutálnu párty.  My si samozrejme okrem koncertu prídeme vychutnať aj ľadovo namrazený Jägermeister, ktorý je už od začiatku neodmysliteľnou súčasťou SPOTS. Druhá desiatka spots teda odštartuje poriadne silnou párty a my sa jej už nevieme dočkať.

Najhlbšie živé vystúpenie v slovenskom rape? H16 predstaví album Sila na SPOTS#11 v hĺbke 160 metrov v nedostavanom bratislavskom metre
Domov
Zdieľať
Diskusia