Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2016, 18:15
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Indický chlapík vypustil do prírody 285 hadov naraz. Salem sa ich odchytu venuje už 30 rokov a prácu by nemenil

ZAUJÍMAVOSTI HAD INDIA
Uložiť Uložené

Na toto by sme sa nedali nahovoriť.

Volá sa Salem Khan, žije v Indii a už desiatky rokov vykonáva na prvý pohľad nenáročnú prácu. Salem pracuje ako odchytávač hadov a do jeho náplne práce patrí jednoducho cestovanie po dedinkách a mestách v okolí, odchyt hadov a ich následné vypustenie späť do divočiny. Už asi 30 rokov sa neprestajne venuje tomu, čo by ostatní zrejme nerobili ani za hriešne vysoký plat a Salem si dokonca odchyt slizkých živočíchov patrične užíva. Ako sám počíta, za toľké roky práce už odchytil, zachránil a vypustil späť do prírody cez 220-tisíc hadov a ani v najbližšom čase sa nechystá odísť do dôchodku.

Vo videu, ktoré si na internete získalo nečakanú popularitu, sa vydal hlboko do lesa, aby tam našiel ideálne miesto na vypustenie asi 285 užoviek, kobier a vreteníc. Aby toho ešte nebolo málo, keď hady vysypal z vreca, trochu ich potľapkal na rozlúčku a potom ich nechal slobodne odísť za novým životom, pri čom mu nevadilo ani niekoľko jedincov zaseknutých na jeho nohaviciach. Salema obdivujeme za to, čo robí a ako si už niektorí v komentároch v iných médiách všimli, jeho neustále vypúšťanie hadov do prírody zaručuje aj to, že sa jedného dňa opäť vrátia do ľudských príbytkov a Salem nikdy nebude mať núdzu o prácu. Okrem toho sú hady prospešné pre indických farmárov, keďže zabijajú napríklad malých hlodavcov a kým na nikoho neútočia, potom by sme ich aj my mali nechať v pokoji.

Domov
Zdieľať
Diskusia