Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2016, 18:48
Čas čítania 0:00
Marek R.

Barcelona si ustrážila prvé miesto a obhajuje majstrovský titul v La Lige!

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Síce sa treble nezopakuje, stále sa však možno bude môcť Barcelona tešiť aspoň zo zisku double.

Už pár týždňov dozadu sa zdalo, že Barcelona má titul vo vrecku. Obrovský náskok pred oboma madridskými klubmi, teda Realom a Atléticom, sa zdal byť nedostihnuteľný, katalánsky veľkoklub si to však celé skomplikoval, keď mu na určité obdobie absolútne vypadla forma a prišla prehra v El Clásicu, vypadnutie z Ligy majstrov a napokon aj strata veľkého náskoku v lige. Pamätám si, ako som pred El Clásicom zdôrazňoval jeho dôležitosť, keďže mnohí ho brali kvôli postaveniu v tabuľke na ľahkú váhu a ukázalo sa, že som mal pravdu. Od tohto víťazstva Realu Madrid sa neustále doťahoval biely balet na Barcelonu a po minulotýždňovej prehre Atlética so zostupujúcim Levante sa dotiahli na prvú Barcelonu so stratou už len jediného bodu. O majstrovi tak rozhodol dnešok a navyše, ako býva zvykom, sa oba zápasy začali v zhodný čas.

Barcelona si ustrážila prvé miesto a obhajuje  majstrovský titul v La Lige!

Real Madrid sa predstavil na ihrisku Deportiva La Coruna a tréner Zidane stále veril, že Enriqueho družina môže zakopnúť na ihrisku Granady. Keďže sa kráľovskému veľkoklubu v lige posledné roky nedarí vyhrávať toľko titulov, ako by sa na takýto klub patrilo, prípadný triumf by im značne posilnil sebavedomie pred finále Ligy majstrov. Veď naposledy sa z titulu v La Lige radovali ešte v sezóne 2011/12 a odvtedy stihol ligu vyhrať napríklad aj mestský rival, Atlético. Oveľa viac ako spoliehať sa na zaváhanie Barcelony sa však museli na svoj výkon proti Deportivu, na čo upozorňoval aj odchovanec Jese. Real Madrid musel jednoducho ísť pre všetky tri body, keďže aj remíza a strata dvoch bodov by znamenali titul pre Barcelonu bez ohľadu na ich výsledok proti Granade, keďže majú lepšie skóre na základe vzájomných zápasov (výhra 4:0 a prehra 1:2). 

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Jese: "The worst thing would be for us to slip up and then for there to be a surprise result in Granada. We'll go there to win, just as we always do. We've already started preparing for the game. I see the whole team as being in very good shape. We're very keen to win the final game of the La Liga season. Winning the title is out of our hands, but we can't slip up. We're Real Madrid and we have to win the last game, pick up another three points and then wait and see what happens in Granada."

Od Barcelony sa očakávalo, ako naloží so zvyšnými zápasmi po strate obrovského náskoku, nakoniec sa však ukázalo, že síce menší, no nesmierne zle načasovaný výpadok formy je preč. Veď od momentu, kedy sa Real Madrid dotiahol na rozdiel jedného bodu a Atlético dokonca dobehlo Barcelonu, odohrali blaugranas štyri zápasy so skóre 21:0. Navyše, Granada sa síce dlho držala v tabuľke pri zóne zostupu, potom však prišla výborná séria troch víťazstiev zo štyroch zápasov, počas ktorých porazili Levante, Las Palmas a dokonca aj Sevillu 4:1 a pred dnešným zápasom tak bolo isté, že sú zachránení a nehrali vlastne o nič. Naposledy si Granada prekvapujúco poradila s Barcelonou ešte v apríli 2014, odvtedy však odohrali oba celky proti sebe osem zápasov, z ktorých Barcelona vyhrala všetkých osem. V tejto sezóne to bola výhra na Camp Nou 4:0, keď hattrick strelil Messi a raz sa presadil Neymar.

Ako teda postupne sa vyvíjalo skóre oboch zápasov a kto sa presadil? Pred dnešným zápasom totiž strácal Ronaldo na Suáreza štyri presné zásahy.

Siedma minúta zápasu na štadióne Deportiva a hostia sa dostávajú do vedenia. Po perfektnej práci Balea a prihrávke Benzemu sa poľahky presadzuje Ronaldo.

Barcelone to síce trvalo trochu dlhšie,  no v 22. minúte sa taktiež dostáva do vedenia. Výbornú robotu predviedol Jordi Alba, ktorý presne našiel Suáreza a ten už nemal problém streliť gól do prázdnej bránky.

Len tri minúty na to padol opäť gól, tentoraz to však bolo na ihrisku Deportiva. Po rohovom kope sa presadil Ronaldo, aj keď gól po faule Balea nemal zrejme platiť.

V 38. minúte sa do dvojgólového vedenia dostala Barcelona a opäť bol pri tom Suárez. Tentoraz sa presadil hlavičkou a presne ho našiel ďalší krajný obranca, teraz to bol však Dani Alves.

V druhom polčase sa už Real Madrid presadiť nedokázal, Barcelona však svoj náskok ešte zvýšila, keď svoj tretí gól v zápase strelil Suárez. Navyše, bolo jasné, že Ronaldo už nemá moc šancu dobehnúť Suáreza, ktorý mal náskok 4 góly 45 minút do konca ligy, a tak ho tréner Zidane logicky stiahol, aby si ho ušetril na finále Ligy majstrov (uruguajský kanonier ešte teda náskok navýšil). Luis Suárez tak prelomil dlhú gólovú nadvládu dvojice Messi/Ronaldo, keďže posledným hráčom, ktorý nemá meno Lionel či Cristiano a vyhral tabuľku strelcov v La Lige, bol Diego Forlan, a to bolo ešte v sezóne 2008/09.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Skóre zápasu sa už potom nemenilo ani na jednom štadióne a tri body si po výhrach 0:2 a 0:3 pripísali aj Real Madrid, aj Barcelona. To teda znamená, že Barcelona zopakovala ligový úspech spred minulého roka a opäť sa tak raduje z majstrovského titulu. Treble v tejto sezóne síce nezíska, stále však môže vyhrať dve trofeje po prípadnom triumfe v Španielskom pohári. Real Madrid zabojuje o víťazstvo v Lige majstrov, rovnako ako aj Atlético. Čerstvému majstrovi gratulujeme!

Luis Suárez takto dokonal svoj hattrick

Spontánna radosť klubu

Domov
Zdieľať
Diskusia