Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2015, 13:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oscarový Eddie Redmayne nahrádza Harryho Pottera v prvých záberoch pre Fantastic Beasts

FILMY A SERIÁLY EDDIE REDMAYNE
Uložiť Uložené

Prvá časť plánovanej spin-off trilógie Fantastic Beasts and Where to Find Them vnadí prvým teaserom.

Warner sa pochlapil, alebo aj nie. Prvý teaser pre Fantastic Beasts and Where to Find Them je len akýmsi zlepencom už hotových záberov z filmu a prakticky nás zoznamuje len so zápletkou, ktorú už poznáme z oficiálnej synopsy. Eddie Redmayne je Newt Scamander, talentovaný čarodejník, ktorý prenáša v magickom kufríku mnoho druhov z ohrozených zvierat magického sveta. Nejakou nešťastnou náhodou (ak to bola náhoda) mu ale z kufríka uniknú a on sa musí postarať o to, aby sa doň bezpečne vrátili. A, samozrejme, aby pritom nikoho nezabili. Dá sa totiž očakávať, že z kufríka nevyliezli len jednorožci, ale i pekne nebezpečné a krvilačné potvory. Nie je isté, či uvidíme aj drakov, no čarodejnícky svet ponúka množstvo zaujímavých a dychberúcich stvorení, takže dúfam, že si to Rowlingová ako scenáristka s Yatesom ako režisérom dokonale premysleli.

Ako som už ale zmienil, trailer teaser nám nič neukážal, čo sme ale čakali, veď premiéra nás čaká až o rok. Warner mal podľa nás ešte počkať a vypustiť do sveta trailer, ktorý na prequel milovanej ságy navnadí. Toto nás skôr odradilo a nezachránil to ani ten nostalgický vizuál a melódia. Nevieme sa ale dočkať, kým uvidíme Colina Farrella v akcii, všimnúť ste si ho mohli už aj v teaseri. Ako sa páčili prvé zábery vám?

Príbeh by sa mal odohrávať asi 70 rokov pred udalosťami zo ságy Harry Potter, takže nejaké odkazy asi nečakajte. Maximálne tak mladého Dumbledora ako lákadlo v nejakom traileri, ale ani k tomu by som sa osobne neprikláňal. Z názvu je jasné, že sa hlavné postavy budú zaujímať o zvláštne zvieratá. Protagonista sa volá Newt Scamander, študoval na Rokforte a neskôr pracoval na Ministerstve mágie. Kniha vyšla ako sprievodné dielo k hlavnej sérii v roku 2001. Čo sa týka zverov, mali by sme sa dočkať Niffleraktorý má mať zaujímavý vzťah so samotným Newtom, je lovcom pokladov, ktorého slabosť pre lesknúce sa veci ho robí náramne priťažujúcim a zároveň skvelým spoločníkom.Uvidíme aj Ashwindera, hada stvoreného z popola magického ohňa, Auguruja, známeho tiež ako „írsky fénix“, ktorého chvejivý krik býval považovaný za predzvesť smrti, čarodejníkmi vyšlachteného psa zvaného Crup či návratu jazerných ľudí. 

Vo filme si okrem Redmayna zahrá aj Katherine Waterston postavu menom Porpentina „Tina” Goldstein, Alison Sudol ako Queenie Goldsteinová a Dan Fogler ako Jacob Kowalski. Okrem nich hrajú aj Ezra Miller, Colin Farrell (má byť skúsený auror, pravdepodobne pôjde po Newtovi), Ron Perlman, Jenn Murray, Jon Voight, Carmen Ejogo, Gemma Cha a mnohí ďalší. Režíruje David Yates (Harry Potter 5-7) a snímku uvidíme v kinách 18. novembra 2016 ako prvú časť plánovanej spin-off trilógie. Ste zatiaľ spokojní?

 

Oscarový Eddie Redmayne nahrádza Harryho Pottera v prvých záberoch pre Fantastic Beasts

Domov
Zdieľať
Diskusia