Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2015, 8:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dočkali sme sa! Nové Star Wars nás epickým trailerom vracia späť do krásneho detstva

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Plnohodnotný trailer pre The Force Awakens má všetko, v čo sme dúfali, že mať bude.

Je mi úplne jasné, že by som tento článok mohol začať aj príhodami z detstva alebo pokojne aj abecedou. Každý fanúšik Star Wars, no asi aj priemerný konzument Hollywoodu najprv poscrolluje k čarovnému Youtube odkazu, cez ktorý si prehrá najočakávanejší trailer tohto roka pre najočakávanejší film poslednej dekády (takže rátam, že v týchto chvíľach už máte trailer za sebou a vrátili ste sa k textu). Také jednoduché, že? Nikto už nemyslí na to, ako sme sa cítili pred tromi rokmi, keď Disney odkúpilo Lucasfilm a ohlásilo novú trilógiu, nikto už neplače nad tým, že budeme musieť čakať rok do premiéry, ako tomu bolo po prvom teaseri. Nikto už nevníma vôbec nič, všetci z nás len vzhliadajú k dátumu 17. december, ktorý má pre nás niekoľkonásobne väčšiu hodnotu ako celé Vianoce. Sme totiž generácia, ktorá vyrastala na jednej z najepickejších ság filmografie a jednom z najúžasnejších a najosudovejších príbehov dobra proti zlu. A práve tento príbeh konečne pokračuje.

včerajší poster nás neobyčajne navnadil na dnešný trailer, kombinoval „plagátové“ prvky ako pôvodnej trilógie, tak aj niečo zo súčasného štýlu. Jednoducho povedané, redakciu očaril (dúfam, že hovorím za úplne všetkých), no okrem toho prezradil aj pár detailov. Potvrdená je nová Hviezda smrti (Death Star), táto by však mala mať oveľa väčšiu silu, než len možnosť zničenia jednej planéty, údajne sa hovorí o deštrukcii celého solárneho systému, ako to však plánuje The First Order (nový názov Impéria) dokázať, už je skôr na našej predstavivosti. Vedľa R2-D2 sme videli nového mimozemšťana, hovorí sa o postave (Maz Kanata), ktorú hrá skrz motion capture Lupita Nyong'o. Tá sa aj vyjadrila, že ju uvidíme prvýkrát asi až v kinách, a tomu by som asi veril aj ja, keďže veľkosť postavy na plagáte nezodpovedá výške herečky, to je ale len detail, a tak nemá cenu zapodievať sa tým.

Najväčšou záhadou je pre vás asi absencia Luka Skywalkera, respektíve jeho predstaviteľa, Marka Hamilla. Pre mňa síce nejde o spoilery, ale ak nechcete vedieť vôbec nič o žiadnej z teórii, do konca odseku nečítajte už ani slovo. O ňom sa už dlhšie hovorilo ako o Jediovi v ústraní, ktorý je skrytý už dlhé roky, respektíve je na podobnej ceste ako Obi-Wan svojho času. Mal by sa ukázať až v záverečných minútach filmu, predviesť veľkolepý súboj a pripraviť pôdu pre VIII. časť, pre ktorú je neoficiálne potvrdený. Mohli by sme zarýpať aj do spoilerov, ale čert to vem, ja vám to teda skaziť nehodlám. Sám sa radšej všetkým teóriám a spoilerom vyhýbam.

Tie po dnešnom traileri ešte len naberú na sile. Nakoniec, odhalené bolo mnohé. Konečne sme zistili, ako sa Finn (John Boyeg) dostane k Rey (Daisy Ridley), kde sa stretnú s Han Solom, potvrdená bola motivácia hlavného záporáka a aj to, že nebude celý čas v maske (súboj na konci, kde mu vejú vlasy), no a načrtnuté nám bolo aj stretnutie Hana s Leiou. Tešiť sa môžeme najmä na súboj Rebelov so stormtroopermi, ochudený ale nebudeme ani o bitky so svetelnými mečmi. Navyše sa zdá, že všetko to, čo sa stalo v pôvodnej trilógii sa už začína pretvárať do legiend a len ťažko sa tomu verí. Nakoniec, Luke a spol. dokázali veľké veci. Je úžasné, že o deji vieme tak málo, pritom nám do premiéry ostávajú menej než dva mesiace. A my ich budeme musieť nejako vydržať. Musím sa ale priznať, že druhý teaser ma strhol oveľa viac, než tento trailer. Budem ale dúfať, že v kine to na mňa dorazí a budem unesený. Aké sú zatiaľ vaše dojmy?

Dočkali sme sa! Nové Star Wars nás epickým trailerom vracia späť do krásneho detstva

Star Wars: The Force Awakens príde do kín 17. decembra. Režíruje J. J. Abrams (Star Trek, Mission: Imposiible 3). Ten si spoločne s Lawrenceom Kasdanom napísal aj scenár. Je patrné, že džejdžej miluje túto ságu a rozhodne ju nijak nechce poškvrniť. Pôjde sa na viac praktických trikov a fyzických kulís tam, kde CGI potrebné nebude, skutočne tam ani nebude. Ďakujeme! Hrajú John Boyega (Finn), Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe), Andy Serkis (mo-cap postava Supreme Leader Snoke), Domhnall Gleeson (Generál Hux), Gwendoline Christie (Captain Phasma), Lupita Nyong'o (Maz Kanata), Max von Sydow, Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca), Kenny Baker (R2-D2) a ďalší. Film by mal byť dlhý niečo cez 135 minút, ak posledné zvesti neklamali. Všetko, čo potrebujete vedieť o Force Awakens nájdete v tomto vlákne, viac obrázkov potom nájdete tu, tu, tu a tu.

Dočkali sme sa! Nové Star Wars nás epickým trailerom vracia späť do krásneho detstva

Domov
Zdieľať
Diskusia