Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2015, 14:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan sa na „Tour“ okolo Kataru pýši titulom slovenského kráľa!

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ako sa darí nášmu Petrovi Saganovi v drese Tinkoff-Saxo? Úvodné etapy „Tour“ okolo Kataru naznačujú, že je vo forme.

Slovenský cyklista Peter Sagan je už nejaký ten čas členom tímu Tinkoff-Saxo, avšak farby jeho šatne začal obliekať až nedávno. Najjagavejšie žiaria v prvom veľkom preteku Okolo Kataru, kde si po 4. etapách vrátane jednej časovky držal v celkovom poradí skvelé 7. miesto, so stratou na vedúceho Holanďana Nikiho Terpstru 37 sekúnd. Do konca pretekov ostávali dve etapy a Peťo si ešte prilepšil.

Peter Sagan sa na „Tour“ okolo Kataru pýši titulom slovenského kráľa!


Už v prvej etape postihlo Peťa nešťastie. Spadol a doudieral sa, avšak okamžite pokračoval v preteku. Rozhodne to ale ovplyvnilo jeho výsledok. Aj tak sa na konci etapy radoval zo skvelého 4. miesta. Z rovnakej pozície sa tešil aj v druhej etape, kedy šprintérom znepríjemňoval jazdu prudký vietor, no rodáka zo Žiliny rozhodne nijak nevykoľajil. Na rade bola časovka, v ktorej sa umiestnil na (relatívne) skvelom 30. mieste, čím sa udržal v rebríčku TOP 10 jazdcov Okolo Kataru. V časovke, rovnako ako vo všetkých doterajších etapách, jazdili aj bratia Martin a Peter Velitsovci. Tí sa umiestnili na 42., respektíve 85. mieste. Po dnešnej etape sú celkovo na 84. (Peter) a 101. (Martin) mieste.

Ďalšiu smolu mal Peter aj vo včerajšej 4. etape, kedy napriek tomu obsadil obdivuhodné 2. miesto, ktoré je však pre neho aj pre nás malým sklamaním. Prvé miesto mu uniklo len o vlások a náš Tourminátor nám tak pripomenul jeho smolné etapové finiše z minuloročnej Tour de France. Pozitívom je ale jeho skvelá forma a taktiež fakt, že tím Tinkoff-Saxo mu pomáha rozhodne viac, než sa nám to javilo počas jeho pôsobenia v Cannondale. Dnešná 5. etapa sa opäť pre Peťa skončila ako šťastie v nešťastí. Skončil totižto opäť druhý a znova len o centimetre za Nórom Alexandrom Kristoffom. Veľká škoda. Nám už neostáva nič iné, než dúfať, že Peťo ešte nepovedal svoje posledné slovo. Taktiež si budeme musieť zvyknúť, že už nie je v zelenom, takže budeme na cieľovej rovinke držať palce iným farbám. Úvod pred jarnými klasikami tak zatiaľ vychádza perfektne. 

Odporúčané
Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží 13. septembra 2023, 9:30

Dnešnou 6. etapou sa preteky skončili, pričom Peter bol opäť 4., čím len potvrdil vynikajúce výsledky na začiatku roka. Je veľká škoda, že sa nedočkal prvého víťazstva v novom drese, avšak pevne veríme, že aj to už čoskoro príde. Po 6. etapách sa teda rodák zo Žiliny usadil na perfektnom 6. mieste so stratou 31 sekúnd na Nikiho Terpstru. 

Konečné poradie Tour of Qatar 2015:


1. Niki Terpstra (Etixx) 17:36:48
2. Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) +6s
3. Alexander Kristoff (Kaťuša) +9
4. Ian Stannard (SKY) +12
5. Greg Van Avermaet (BMC) +19
6. PETER SAGAN (Tinkoff-Saxo) +31
..........................................
80. Peter Velits (BMC) +13:27
99. Martin Velits (Etixx) +16:56

Domov
Zdieľať
Diskusia