Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2014, 16:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dostane PS4 najlepšie exkluzívne hry? Tituly ako Uncharted, Driveclub či Bloodborne hovoria jasne

TECH HRY
Uložiť Uložené

Sony a ich Playstation 4 ponúknu širokú škálu hier, pôjde najmä o skvelé multiplatformy od EA či Ubisoftu, no tešiť sa môžeme aj na hry od ázijských štúdií a samozrejme kvalitné exkluzivity.

PS4 vs XO, Sony vs Microsoft. Myslím, že objektívnejším a ľuďom "v hre" už dávno došlo, kto to tentokrát vyhral. Vlastnil som PS1, stále mám PS2, nevybral som si však PS3 ale Xbox 360 a neoľutoval som. Prišiel však čas mať doma opäť konzolu, ktorá priniesla stovky výnimočných hier a exkluzivít, preto som si zaobstaral PS4. Sony sa k svojim hrám stavia s veľkou odhodlanosťou, dalo by sa povedať, že aj láskou. To, či je lepšou voľbou z hľadiska stroja Sony alebo Microsoft, pre tento raz necháme tak. Dnes sa pozrieme na exkluzívne hry, kde to kvalitatívne aj kvantitatívne vyhráva japonská konzola. Majitelia Xbox One ale nemusia smútiť, dostanú časovú exkluzivitu pre nového Tomb Raidera, skvele vyzerajúci Quantum Break, nové Halo, Sunset Overdrive, zaujímavo vyzerajúci Scalebound a pripravujú sa aj noví Gearsovia, moja srdcovka. Poďme sa ale konečne pozrieť na tie najočakávanejšie a najlepšie tituly. 

1. Bloodborne
Hru sme si predstavili len nedávno a vyzerá veľmi nádejne. Akčná sekačka, v ktorej nebude núdza ani o hororové prvky, sa javí ako ideálny hardcore zážitok pre oldschoolerov. Na svoje si ale určite prídu aj noví hráči. Jedná sa predsa o hru od štúdia From Software (Dark Souls, Demon's Souls). Príbeh je zasadený do starovekého mesta Yharnam. V ňom vypukla epidémia, akýsi endemický vírus, ktorý mení ľudí aj zvieratá na monštrá a obludy. Nebezpečenstvo číha na každom kroku, čo zabezpečuje skutočne strašidelnú atmosféru. Hra by mala vyjsť na jar roka 2015. Viac informácií tu.

2. Driveclub

Veľká škoda, že hra už nevyzerá tak revolučne a zábavne, ako pri predstavení hry a následných čriepkoch gameplayu a informácií. Driveclub bude konkurovať najmä Forze a The Crew. Gamesa sa spočiatku javila ako autentickejšia a zábavnejšia zároveň, než 90% racingoviek posledných rokov. Dnes už vďaka gameplayom vieme, že ponúka aj nereálnu deštrukciu, neviditeľné zábrany (wtf?) či iné negatívne prvky hrateľnosti. Na druhej strane však pôjde o grafický pokrok s perfektným nasvietením, spracovaním dažďa a snehu, celkovou prírodnou scenériou, a tak ďalej. Určite ale pôjde o jednu z tých lepších závodných hier. Pripravte sa aj na zvýšenú náročnosť a skvelé online súboje. Viac informácií, obrázkov a videí tu. Hra vyjde už 7. októbra. 

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00



3. Deep Down
Jedno z najlepších RPG sa volá Deep Down. Pôjde o free to play online titul z fantasy prostredia a pobeží na novom engine od Capcomu. Hra prešla niekoľkými odkladmi a aj prerábkou, dátum vydania nie je známy, tak si aspoň pozrite zaujímavé gameplaye a videá.



4. Until Dawn
Hra bola primárne vyvíjaná pre PS3, rozhodlo sa však, že bude prerobená na PS4 launch titul, čo nevyšlo. Bola na dne, avšak štúdio aj Sony sa rozhodlo priviesť ju späť k životu a vôbec im to nemáme za zlé. Grafika vyzerá úchvatne, nanešťastie gameplay nepoteší. Celkový dojem z hry mám dosť rozpačitý. Nejak tuším, že ma hra akosi minie, no určite si nájde kopu fanúšikov.



5. The Order 1886
Steampunková záležitosť zasadená do viktoriánskeho Londýna prekvapila mnohých hráčov. Mutanti, nevšedné zbrane a stroje, liga zabijakov, temné a nebezpečné prostredie a krytie ala Gears of War. Hra obsahuje mnoho iných prvkov, ktoré potešia, ale aj sklamú. Určite si ale užijeme filmovú atmosféru vďaka čiernym pásom na obrazovke. Ak chcete vedieť viac, čítajte naše preview.

6. Little Big Planet
Konečne niečo pre mladších, ale aj pre nás, starších hráčov, ktorí si možno občas potrebujú oddýchnuť a zabaviť sa s rodinou (bla bla bla). Ale nie, táto skákačka skutočne vyzerá lákavo a zábavne. Určite ponúkne nové prvky v hrateľnosti a zjavne aj grafické vylepšenia. 


7. No Man's Sky
Na prekvapenie sa zaskvela aj Indie scéna. No Man's Sky je úžasne vyzerajúcou adventúrou, určite si ju ale obľúbia sandbox hráči. Slová sú márne, video hovorí za všetko.


8. Hellblade
O tejto hre síce nevieme takmer nič, teaser na Gamescome ale zaujal viac než dostatočne. Pôjde o nástupcu Heavenly Sword od štúdia Ninja Theory (DmC, Enslaved, spomínaný HS). Dátum vydania známy nie je, rovnako žiadne detaily či príbeh. Jediné, čím si môžeme byť istí, je to, že sa bude sekať nožom/katanou/whatever.



9.  Let It Die

Suda Games predstavili ďalší free2play titul Let It Die. Pôjde o survival akciu, kde budete zabíjať protivníkov a užijete si to najmä v online móde. Mŕtvi nepriatelia vám ponúknu svoje šatstvo či zbrane, bude sa teda dbať na customizáciu postáv. Titul očakávajte niekedy v roku 2015.



10. Uncharted 4: A Thief’s End
Už štvrtá časť zo série o dobroduhovi Nathanovi Drakeovi dorazí na next-gen konzolu budúci rok. Nevieme podrobnosti, nevieme nič o príbehu (akurát to, že sa odohráva pár rokov po udalostiach trojky), avšak zrejme pôjde o úplný koniec pre Drakea. Aspoň pre jeho príbeh, keďže sa bude bojovať aj o životy jeho blízkych. Viac infa tu.



Playstation 4 samozrejme ponúkne oveľa viac zaujímavých exkluzivít. Spomeňme aj už vydané hry ako Last of Us Remastered, Knack (nah), inFamous: Second Son či Killzone. Vyjde mnoho Indie hier, no poteší hlavne prerábka Ratched and Clank. Reboot čaká aj Shadow of Beast. V neposlednom rade netreba zabúdať na neustále sa odkladajúci titul Last Guardian, ktorý mal ukončiť éru PS3. Stále ale nevyšiel a vývojári o ňom aj naďalej odmietajú hovoriť. Je možné, že ho uvidíme práve na PS4. Najočakávanejšie a najzaujímavejšie exkluzivity sme si predstavili, pripočítajte k nim desiatky multiplatforiem a v prípade nadbytočných 350€ je kúpa Playstation 4 absolútnou samozrejmosťou. Na ktoré hry sa tešíte najviac vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia