Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2014, 20:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls

TECH
Uložiť Uložené

Akčná RPG exkluzivita Bloodborne od From Software (Dark Souls) sa postarala na E3 o ošiaľ. Po Gamescome tu konečne máme aj poriadny gameplay trailer, a tak je načase sa s touto krvavou záležitosťou zoznámiť.

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls

Čo všetko vlastne vieme o Bloodborne? Hra bola na E3 oznámená od Sony, keďže ide o ich exkluzivitu. Vyvíja ju štúdio From Software (Dark Souls, Demon's Souls) a plánuje ju vydať niekedy v lete budúceho roka. Pôjde o temnú rúbačku (doslova), pri ktorej však budeme musieť aj taktizovať a rozmýšľať, nie len bezhlavo máchať mačetami. Príbeh je zasadený do starovekého mesta Yharnam. V ňom vypukla epidémia, akýsi endemický vírus, ktorý mení ľudí aj zvieratá na monštrá a obludy. Nebezpečenstvo číha na každom kroku, čo zabezpečuje skutočne strašidelnú atmosféru. 


Z gameplayov môžeme usúdiť, že sa pôjde do hĺbky a to takmer v každom smere. Sme svedkami úžasnej grafiky, najmä práce s tieňmi a svetlom. Údajne aj vietor bude mať veľkú rolu, keď bude víriť dym, či prach a budeme cez neho vidieť krásne lúče slnka. Mesto Yharnam je ale temné a odstrašujúce miesto, takže sa netešte na farby alá My Little Pony. Naopak, privítajte ničivé zbrane, ktorými budete sekať, mlátiť, smažiť, vŕtať, strieľať a tak ďalej. Vaši nepriatelia sú zmutované príšery, vlkolaci, obrovské zvery, kedysi neživé veci a nemusíte mať výčitky, keď ich rozkrojíte (minimálne) na dve polovice. Obdivuhodne už teraz vyzerá dizajn mesta, postava, spomínané obludy, ale aj zbrane. Tých bude v hre hneď niekoľko a je len na vás, ako sa ich rozhodnete používať. Isté je, že kombá oboch nástrojov v rukách budú kráľovsky zábavné. 

Zatiaľ o hre nevieme veľa, no pôjde o bloody hardcore RPG rúbačku, ktorú ocenia najmä fanúšikovia predchádzajúcich hier štúdia. Dokonca sa nedočkáme ani žiadnej mapy a multiplayer ponúkne momentálne stále populárnejší mód vniknutia do hry inému hráčovi (Watch Dogs). Je len na vás, či mu pomôžete (ako vo videu), alebo naopak, postaráte sa mu o problémy. Bloodborne vyzerá skvele, vývojári pritom majú ešte rok času. Ako sa hra javí vám?

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls

Zoznámte sa s Bloodborne, krvavým nástupcom Dark Souls
Domov
Zdieľať
Diskusia