Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2014, 17:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Skvelý Peter Sagan opäť na 4. mieste!

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

5. etapa tohtoročnej Tour de France ponúkla kopu dažďu, pár pádov a odstúpenie Chrisa Frooma. Ako sa umiestnil náš Peter Sagan?

Skvelý Peter Sagan opäť na 4. mieste!
Skvelý Peter Sagan opäť na 4. mieste!

Už od začiatku etapy nám bolo jasné, že dnešná etapa vôbec nebude jednoduchá. Silný dážď, nie vždy ideálny povrch a aj kopa pádov mali za následok, že z boja o víťazstvo etapy vypadlo mnoho favoritov. Štart 156 km dlhej, obávanej 5. etapy bol v belgickom Ypres, cieľ zase v Arenbergu Port du Hainaut. Na dlažobných kockách sa po zásahu organizátorov išlo sedem úsekov a 13, namiesto plánovaných 15,4 km. Jedná sa o bezpečnostné opatrenia proti zbytočným pádom a zraneniam, nanešťastie ani to nepomohlo. Padlo mnoho jazdcov, no slovenských fanúšikov najviac trápil pád Kittela, ktorý spadol len meter za Saganom a Peťo mal teda konečne aj kus šťastia. Chris Froome spadol dokonca dvakrát a je otázne, aké vážne sú jeho zranenia, keďže preteky opúšťal v aute. Pravdepodobne ale na Tour končí. Pádu sa nevyhli ani Van Garderen či Valverde. 

V jedinej šprintérskej prémii dnešnej etapy Peťo pozbieral 8 bodov, keďže jazdci v úniku mali takmer 2-minútový náskok. Upevnil si tak prvú pozíciu v boji o zelený dres. Nasledovalo pavé, teda jazda po dlaždicovom povrchu, v tomto prípade blate. Skutočne, nechápem organizátorov, hrozia zbytočné pády, zranenia, s jazdením to veľmi nemá čo spoločné a navyše tie dresy nevyperú ani mamky jazdcov. Našťastie nám pretekári vyšli na asfalt a pelotón začal rýchlo zmenšovať náskok úniku. Sagan tak v popredí so svojim tímom útočil na prvé miesta a my sme boli zvedaví, či Peter vyhrá etapu, prípadne oblečie aj žltý dres.

Posledných 30 kilometrov sa pelotón potrhal, jazdci sa rozostúpili a Contador odpadol. Nibali jazdil v popredí s jasným cieľom udržať si žltý dres. Sagan jazdil v prvej skupinke po celých posledných 20-30 kilometrov. Posledných 10 kilometrov sa Nibali s ďalšími troma jazdcami odtrhol, pričom Sagan ostal v skupinke vzadu. Veľká škoda, že Peťo sa stále odmieta zapojiť do akéhokoľvek úniku, čo ho nakoniec aj stálo víťazstvo v etape. Do cieľa ako prvý prišiel Boom, Nibali si však v pokoji užíva žltý dres, Sagan zase zelený a biely, nakoľko dorazil do cieľa na skvelom 4. mieste, kedy prešpurtoval Fabiana Cancellaru. Stále tak čakáme na Peťove prvé víťazstvo v etape. Jeho bilancia je však úžasná. V prvých 5 etapách dosiahol dvakrát 2. miesto a trikrát 4.! Na záver dodávame, že Peter má v súťaži o zelený dres už 50 bodový náskok pred druhým Kittelom. 

Poradie dnešnej etapy

1. Lars Boom (Belkin) 3:18:35 
2 Jakob Fuglsang (Astana) +19 
3. Vincento Nibali (Astana) +19 
4. Peter Sagan (Cannondale) +1.01 
5. Fabian Cancellara (Trek) +1,01



Skvelý Peter Sagan opäť na 4. mieste!
Skvelý Peter Sagan opäť na 4. mieste!
Domov
Zdieľať
Diskusia