Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2014, 17:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan zavŕšil 2. etapu skvelým 4. miestom a oblieka zelený dres!

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnešná 2. etapa priniesla hneď niekoľko prémií. Či už špurtérskych alebo vrchárskych, jazdci mali pred sebou v kopcovitej etape veľkú výzvu.

 

Peter Sagan zavŕšil 2. etapu skvelým 4. miestom a oblieka zelený dres!

Po včerajšom skvelom druhom mieste si Peter Sagan trúfal aj na dnešnú druhú etapu. Tá je v kategórii kopcovitých a vedie z Yorku do Sheffieldu, je dlhá 201 kilometrov a ponúkla hneď 9 horských prémií. Najviac bodov na nich nazbieral Cyril Lemoine, na špurtérskej prémii zabodoval najlepšie Blel Kadri, Kittel sa po slabej pomoci tímu veľmi nesnažil a náš Peťo Sagan získal 5 bodov. Greipel 6 a Coquard 8. Najväčším favoritom na víťaza dnešnej etapy bol Peter Sagan, najmä po odstúpení Cavendisha, ktorý si po včerajšom páde vykĺbil rameno. V mnohých pretekoch minulého ročníka sme mohli viniť Peťov tím Canonndale, pretože mu veľmi nepomáhal, no prvé dve etapy jasne ukazujú, že ťahajú pre Peťa, za čo im zo Slovenska posielame srdečný pozdrav. 

Posledných 5 kilometrov v záverečnom kopci už išiel každý sám za seba, vytiahol sa najmä Froome, Nibali, Contador, Valverde, no proste kopa skvelých (okrem iného) vrchárov a medzi nimi náš Peter Sagan. V závere sa od skupinky odtrhol Nibali a nikto z pretekárov ho už nedostihol. Nibali si tak prvým miestom zabezpečil žltý dres. Náš Peter Sagan už v závere po 3300 nastúpaných metroch ako špurtér nemal dostatok síl a skončil tak na 4. mieste. Perfektný výkon v dnešnej etape mu zabezpečuje zelený dres, rovnako tak je lídrom v súťaži o biely dres a len 2 sekundy mu chýbajú aj na žltý dres, keďže dnes stratil na Nibaliho len 2 sekundy. Veľká škoda úniku Nibaliho, Peťo mohol pokojne útočiť na žltý dres. Sagan nám zatiaľ robí veľkú radosť a už po druhej etape oblieka zelený dres. Budeme dúfať, že sa mu čoskoro podarí vyhrať aj etapu! Peter Velits dorazil do cieľa na 41. mieste so stratou 35 sekúnd, čím mu tiež gratulujeme.

Výsledky dnešných pretekov

Peter Sagan zavŕšil 2. etapu skvelým 4. miestom a oblieka zelený dres!

Poradie pre zelený dres vedie jasne Peťo, keďže má 69 bodov a pred druhým Coquardom má až 22-bodový náskok. Tretí Marcel Kittel stráca 24 bodov. V zelenom až do Paríža?

Celkové poradie

Peter Sagan zavŕšil 2. etapu skvelým 4. miestom a oblieka zelený dres!
Domov
Zdieľať
Diskusia