Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
11. októbra 2024 o 9:16
Čas čítania 0:30
Hana Divišová

Dnes prebieha McHappy Day. Kúpou hranoliek pomôžeš deťom v slovenských nemocniciach

ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Prostriedky získa nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities, ktorá zlepšuje podmienky na detských oddeleniach v slovenských nemocniciach.

Dnes sa koná v reštauráciách McDonald’s charitatívna zbierka s názvom McHappy Day. Polovica z tržieb za všetky objednané hranolky poputuje na charitatívne účely do neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC). Väčšinu z prevádzok na Slovensku v súčasnosti prevádzkujú licenční partneri, ktorí sú súčasťou tejto charitatívnej aktivity.

V roku 2022 sa podarilo vďaka McHappy Day získať až 49 003 eur. Tieto prostriedky putovali do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, kde zrekonštruovali spoločné priestory oddelení.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ronald McDonald House Charities n.o. (@rmhcslovensko)

RMHC rekonštruuje nemocničné izby, spoločné priestory a oddychové zóny, zároveň vybavuje detské oddelenia najmodernejšími prístrojmi a novým zariadením. Existuje už takmer 20 rokov a počas jej pôsobenia pomohla 11 nemocniciam a výška jej pomoci presahuje viac ako 910-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia