Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2024 o 9:41
Čas čítania 0:49
Radoslava Juračková

Obvinený slovenský raper tvrdí, že ho spoluväzni šikanujú. Dozorcovia v českej väznici vraj o ničom nevedia

OSOBNOSTI RAP RAPOVÁ SCÉNA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Aj napriek tomu, že to podľa jeho slov nahlásil, väzenská služba incidenty neeviduje.

Slovenský raper Rétos je aktuálne vo väzbe v ostravskej väznici. Obvinili ho z krádeže, ku ktorej bol podľa jeho slov donútený. Oliver Domaracký bol hudobne aktívny najmä pred 10 rokmi, z toho obdobia môžeš poznať napríklad aj jeho skladbu Hlavou proti múru, na ktorej má feat aj Separ.

Odporúčané
Vraždil, lebo mu znásilnili ženu. Toto je 7 slovenských raperov, ktorí skončili vo väzení Vraždil, lebo mu znásilnili ženu. Toto je 7 slovenských raperov, ktorí skončili vo väzení 16. októbra 2023 o 14:30

V reportáži TV Markíza Rétos povedal, že sa mu pred krádežou vyhrážali. „Inak mi odrežú ruky a za mojou rodinou pošlú mafiu, ktorá čaká iba na telefonát,“ opísal, prečo sa skutok nakoniec rozhodol urobiť.

Spoluväzňovi mal vyrábať teplú vodu

Problémy údajne začali od samotného nástupu do väzby, Spoluväzeň ho mal šikanovať a podnecovať k nevhodnému správaniu. „Donútil ma rozbiť záchod so stoličkou, za čo som dostal trest,“ opísal svoju prvú skúsenosť. Aj napriek tomu, že ho neskôr presunuli, šikana zo strany spoluväzňov pokračovala.

„Tento muž mi hneď po príchode povedal, že chce, aby som mu a jeho kamošom urobil teplú vodu na kávu napojením drôtov, ktoré trčali zo svetla. Skolaboval som a bol som hospitalizovaný v ostravskej nemocnici,“ priblížil ďalší negatívny zážitok z prostredia cely.

Väzenská služba údajne o incidentoch nevie, Domaracký však tvrdí, že to nahlasoval. „Tu sú zvieratá, tu nie sú normálni ľudia, chápete. Človek, ktorý je zvyknutý žiť normálny život, tak tu nefunguje normálny život,“ uzavrel svoju výpoveď.

Domov
Zdieľať
Diskusia