Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2023, 12:30
Čas čítania 8:39
Lukáš Čelka

Lobo Ismail: Keď som nahrával hity ako Ty si moja láska, netušil som, čo spievam. Slovenčina mi znela ako štebot vtákov (Rozhovor)

REFRESHER ROZHOVORY SPEVÁCI A SPEVÁČKY
Uložiť Uložené

Jordánsky spevák si v rozhovore zaspomínal na zlaté časy svojej kariéry na Slovensku a prezradil, čím plánuje zaujať v blízkej budúcnosti.

„Ty si moja láska, mám ťa veľmi rád, ty si moja láska, nechcem byť bez teba...“ Jordánsky
spevák Lobo Ismail pred pätnástimi rokmi svojimi skladbami prevalcoval celé Slovensko. Hity Ty si moja láska, Suzanna či Meniny boli svojho času také populárne, že sa ozývali z každého rádia. Neskôr sa však po Lobovi zľahla zem.


Spevák nikam neodišiel, práve naopak – usadil sa na Slovensku. Dnes je z neho plnohodnotný Košičan, otec štyroch detí a stále zanietený hudobník.


V rozhovore pre Refresher prezradil, aké nové projekty chystá, ale i to, ako si spomína na
momenty svojej najväčšej slávy. So spevákom sme sa okrem iného porozprávali aj o jeho
rodnej zemi, ako aj o tom, čo mu z nej na Slovensku chýba.


„Priznám sa, že keď som nahrával pesničku Ty si moja láska, netušil som, čo spievam. Zhruba som vedel, že je to text o láske, ale doslova by som ho nepreložil. Slovenčina mi vtedy ešte znela ako štebot vtákov,“ prezradil Lobo Ismail lámanou slovenčinou, ktorá dnes už nie je pre neho iba zhlukom neznámych zvukov, ale jeho druhým hlavným jazykom.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Na našom webe ti pravidelne prinášame rozhovory s rôznymi zaujímavými a známymi ľuďmi. Vyspovedali sme už napríklad satanistu či morskú pannu. Ak chceš podporiť našu snahu stále skvalitňovať obsah a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Nie sú to ani dva týždne, odkedy ste vydali nový klip Veselé Vianoce. Cítil som z neho atmosféru slovenských Vianoc. Ako však vyzerajú Vianoce v Jordánsku?

V Jordánsku zďaleka nie je taká vianočná atmosféra ako na Slovensku. Tu ešte ani Vianoce nie sú a deti sa už na ne veľmi tešia. Niečo podobné som ja ako malý doma nikdy nezažil. Atmosféra Vianoc ma očarila natoľko, že som každé jedny sviatky – už odkedy tu žijem – k nim plánoval pripraviť nejakú pesničku, ale nedarilo sa mi to. Možno aj práve preto, že som v detstve nič podobné nepoznal.

Spevák Lobo Ismail.
Spevák Lobo Ismail. Zdroj: Archív/Lobo Ismail

Dostal som sa k tomu až teraz, keď som videl, ako ich milujú moje deti. Sara (dcérka speváka, pozn. red.) sa do toho hneď so mnou pustila. Do klipu sme zavolali zaspievať si aj ďalšie dievčatá. Musím sa priznať, bolo náročné pracovať s deťmi (smiech), ale vo výsledku to dopadlo tak, ako vidíte.

Hovoríte teda, že v Jordánsku Vianoce vôbec neexistujú, alebo ako si to mám predstavovať?

Vianoce väčšinou oslavujú kresťania, v Jordánsku však žije oveľa viac moslimov. To znamená, že tam nie je výzdoba a ani vianočná atmosféra, ako je napríklad v európskych krajinách. Spomínam si, že som rád počas sviatkov chodieval ku kamarátovi, ktorý vtedy vždy maľoval vajíčka. To sa mi veľmi páčilo. Bohužiaľ, je to zároveň aj všetko, čo som v Jordánsku počas kresťanských sviatkov zažil.

Odporúčané
Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor) Šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy: Strana Hlas-SD zanikne. Po Pellegriniho odchode z nej Fico poberie ľudí (Rozhovor) 24. apríla 2024, 14:30

Na druhej strane musím povedať, že teraz už americké tradície začínajú prichádzať aj do arabských krajín. Oslavujú tam Silvester a v niektorých mestách teraz už dokonca zvyknú na Vianoce postaviť aj veľký stromček. Ale ako hovorím, keď som bol dieťa, nič podobné som nezažil.

Mnohí Slováci, ktorí len počuli moju hudbu a nevedeli, ako vyzerám, si ma predstavovali ako pevného tmavého muža s bradou. Neskôr, keď uvideli videoklip, hovorili, že vôbec nevyzerám ako Arab, ale ako jeden z nich.

Ak sa nemýlim, na Slovensku už žijete viac ako dvadsať rokov. Prečo ste sa z Jordánska presťahovali práve sem?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 148585 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo spevák prišiel práve na Slovensko.
  • Ako vznikali jeho najväčšie hity ako Ty si moja láska.
  • Čo sa Lobovi na Slovensku najviac nepáči a na čo si dodnes nezvykol.
  • V čom sa líši mentalita Slovákov a Arabov.
  • O kom spieva v pesničke Ty si moja láska.
  • Čomu sa spevák venuje dnes.
Domov
Zdieľať
Diskusia