Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. apríla 2023, 10:06
Čas čítania 0:53
Richard Balog

Najvýnosnejšie rapové turné v histórii: The Big Steppers od Kendricka Lamara malo 73 zastávok a zarobilo milióny dolárov

Najvýnosnejšie rapové turné v histórii: The Big Steppers od Kendricka Lamara malo 73 zastávok a zarobilo milióny dolárov
Zdroj: Greg Noire/propagační materiál
HUDBA KENDRICK LAMAR RAP
Uložiť Uložené

Celosvetové turné, ktorého súčasťou bola aj zastávka v Prahe, vynieslo viac ako 110 miliónov dolárov. Doterajší rekord držal Drake.

Kendrick Lamar patrí medzi elitu rapových interpretov a svoj hviezdny status najnovšie potvrdil správou, že koncertná šnúra The Big Steppers, na ktorej odohral 73 vystúpení, je najvýnosnejším rapovým turné v histórii. Zarobilo 110,9 milióna dolárov, ako uvádza spoločnosť Touring Data na Twitteri.

Odporúčané
The Weekend a Future predstavujú vizuál nabitý erotickými scénami k skladbe Double Fantasy The Weekend a Future predstavujú vizuál nabitý erotickými scénami k skladbe Double Fantasy 21. apríla 2023, 11:13
Kendrick Lamar
Zdroj: Greg Noire (propagačný materiál)

Na celosvetové turné, ktoré sa začalo 23. júna v Miláne a skončilo 16. decembra v Aucklande na Novom Zélande a jeho súčasťou bola aj zastávka v Prahe, bolo predaných 929-tisíc lístkov. Riport z koncertu Kendricka Lamara v O2 aréne sme priniesli ihneď po magickej šou, ktorá bola moderným rapovým divadlom so všetkým, čo k tomu patrí.

Lamar počas koncertov predstavil okrem nových skladieb zo svojho posledného albumu  Mr. Morale & The Big Steppers aj osvedčené hity ako Swimming Pools, Humble, Money Trees, King Kunta, DNA a ďalšie, ktoré roztancovali davy ľudí. Súčasťou jednotlivých šou boli aj Baby Keem a Tanna Leone.

Doterajší rekord držal Drake s asistenciou Migos, keď turné s názvom Aubrey & the Three Migos v roku 2018 vynieslo necelých 80 miliónov dolárov. Malo však o 30 zastávok menej. V prvej päťke sa nachádzajú aj turné, ktorými svojich fanúšikov potešili Future, Jay-Z a Kanye West alebo Travis Scott.

Domov
Zdieľať
Diskusia