Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 11:41
Čas čítania 1:15
Dominik Vetrák

Seriál Wednesday prekonal rekordy Netflixu. Pokoril aj ich doteraz najúspešnejší seriál

Seriál Wednesday prekonal rekordy Netflixu. Pokoril aj ich doteraz najúspešnejší seriál
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY WEDNESDAY
Uložiť Uložené

Seriál Wednesday láme rekordy Netflixu.

Seriál Wednesday prekonal rekord Stranger Things a stal sa najpozeranejším seriálom či filmom od Netflixu v rámci prvého týždňa streamovania. S informáciou prichádza portál Variety, ktorý čerpá z oficiálnych údajov od Netflixu.

Diváci v rámci prvého týždňa sledovali 341,2 milióna hodín seriálu. Na porovnanie, v rovnakom časovom úseku (prvý týždeň po vydaní) diváci sledovali 335 miliónov hodín štvrtej série Stranger Things či 299,84 milióna hodín seriálu Monster: A Jeffrey Dahmer Story. 

Odporúčané
10 dojímavých filmov, pri ktorých si poplačeš, aj keď si najväčší tvrďas 10 dojímavých filmov, pri ktorých si poplačeš, aj keď si najväčší tvrďas 30. novembra 2022, 12:30

V novembri diváci často sledovali aj seriály The Crown, Dead To Me, 1899, Manifest či Elite. Z filmov boli najsledovanejšie Slumberland či All Quiet in the Western Front. Wednesday sa tak stáva najsledovanejším seriálom v rámci prvého týždňa od premiéry v histórii Netflixu. 

Seriál je adaptáciou príbehu Rodiny Addamsovcov. Aj keď má v príbehu priestor celá rodina, hlavný dej je o mladšej dcére Wednesday, ktorú hrá vynikajúca Jenna Ortega (Scream 5). Práve ona je najsilnejšou stránkou seriálu, ktorý sme v recenzii pochválili, ale našli v ňom viacero nedostatkov a negatívnych aspektov. Vďaka výkonu herečky si však seriál užiješ a zhltneš ho v priebehu niekoľkých dní. 

Osemdielna séria hovorí o živote morbídnej, sarkastickej a výzorom polomŕtvej Wednesday, dcéry Morticie (Catherine Zeta-Jones) a Gomeza Addamsovcov (Luis Guzmán), ktorá sa ocitne v internátnej akadémii Nevermore. Na škole, ktorá je plná magických bytostí a záhadných vrážd, Wednesday neobjavuje iba svoje zázračné schopnosti, ale aj dvadsaťpäť rokov staré tajomstvo svojich rodičov.


Na Nevermore sa z nepriateľov stávajú spojenci a z blízkych priateľov sokovia. Nechýba ani milostný trojuholník medzi Wednesday, šerifovým synom Tylerom (Hunter Doohan) a spolužiakom Xavierom (Percy Hynes White).

Užiješ si aj napínavé scény a čeliť budeš spoločne s Wednesday smrti postáv v škole. Ak máš rád mysteriózne, tínedžerské a fantasy seriály, Wednesday ti pravdepodobne učaruje. Rovnako si ho užiješ aj vtedy, ak si fanúšikom Harryho Pottera či filmu Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Seriál vytvoril a prvé štyri časti aj zrežíroval Tim Burton (Nožnicovoruký Edward či Mŕtva nevesta).

Nalíč sa ako Wednesday.
Nalíč sa ako Wednesday. Zdroj: Instagram/Wednesday Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia