Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. novembra 2022, 12:30
Čas čítania 3:42
Dominik Vetrák

10 dojímavých filmov, pri ktorých si poplačeš, aj keď si najväčší tvrďas

FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Toto sú jedny z najemotívnejších filmov, pri ktorých je zaručené, že sa rozcítiš alebo rozplačeš.

Niektorí z nás sa hanbia plakať pri filmoch. Obzvlášť, ak sme v kruhu známych či cudzích ľudí. Pri pozeraní tých, čo sme vybrali, sa však neubráni azda nikto. Nižšie ti predstavíme 10 skvelých filmov, ktoré sú zároveň veľmi emotívne a niektoré z nich doslova takzvané „tearjerkery“, ktorých úlohou je rozplakať ťa za každú cenu. 

Odporúčané
RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie 23. novembra 2022, 11:30

1. Life is Beautiful (réžia: Roberto Benigni, 1998, Amazon Prime)

Roberto Benigni si napísal, zrežíroval a odohral svoj oscarový film o kráse, ale aj bolesti života ako magnum opus svojej kariéry. Dej sa začína v roku 1939 a zobrazuje snahu Guida získať učiteľku Doru, ktorú však jej rodičia prisľúbili inému. Napokon ju získa, narodí sa im dieťa a spoločne s otcom ho odvedú do koncentračného tábora. Guido má totiž židovské korene. Emotívna časť snímky sa začína práve tu, keď sa Guido snaží synovi v tábore uľahčiť život čo najviac.

Dáva mu svoje jedlo a pitie, snaží sa ho rozosmievať a hrať s ním fiktívne hry, aby zamestnal jeho myseľ. Neustále sa ho snaží ochrániť pred realitou a vytvára okolo neho bublinu, ktorá chráni jeho detskú myseľ. Finále je zdrvujúce a my začíname byť emotívni už len pri pomyslení naň. Life is Beautiful je nádherným zobrazením rodičovskej lásky a toho, čo sú pre svoje deti ochotní urobiť rodičia, aby ich ochránili. 

2. Saving Private Ryan (réžia: Steven Spielberg, 1998, Amazon Prime Video)

Jeden z najlepších vojnových filmov v histórii máme radi z mnohých dôvodov. Jeho emotívny úder prichádza v závere, keď vidíme, ako jeden z hrdinov vojny zostarol a pri hrobe svojich záchrancov plače a dúfa, že so svojím životom urobil všetko, čo sa dalo, a že malo význam zachrániť ho. 

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2023 10 najlepších filmov roka 2023 26. decembra 2023, 12:30

Ide o Jamesa Ryana (Matt Damon), posledného zo 4 súrodencov bojujúcich v 2. svetovej vojne. Americká armáda sa ho rozhodne zachrániť, a tak za ním vyšle špeciálnu jednotku, ktorú vedie postava Toma Hanksa. Na úmrtie obľúbených postáv nebudeš pripravený a záver ťa položí. Navyše si užiješ grandiózny akčný vojnový film.

3. Notebook (réžia: Nick Cassavetes, 2004, Netflix)

Rachel McAdams a Ryan Gosling sú ako ústredný pár dokonalí, režisér sa obratne pohybuje na veľmi tenkej hranici gýču a scenár je prekvapivo filmovo funkčný. Má niekoľko nedokonalostí z hľadiska logiky a správania postáv, ale romantika sa má prežívať srdcom a nie hlavou.

Gosling a McAdams tu hrajú zamilovanú dvojicu ako z príbehu Rómea a Júlie. V príbehu z roku 1940 je jeden bohatý a druhý chudobný, takže im spoločnosť vzťah neuľahčuje.

4. Sophie's Choice (réžia: Alan J. Pakula, 1982, Youtube za 4 eurá)

Meryl Streep tu hrá poľskú imigrantku a preživšiu holokaustu. Vo filme ju osud postaví do nemožnej úlohy – musí sa rozhodnúť, ktorú zo svojich dvoch dcér pošle na smrť do plynovej komory a ktorú pošle do koncentračného tábora. Rozhodnutie, ktoré vtedy musela učiniť, ju mučilo celý život.

5. Schindler's List (réžia: Steven Spielberg, 1993, Netflix)

Režisér Steven Spielberg sa v tomto zozname objavuje už po druhýkrát. Dokazuje to, ako perfektne dokáže narábať s ľudskými emóciami. Na Zachráňte vojaka Ryana sa však film podobá len tým, že sa odohráva počas druhej svetovej vojny.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125733 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia