Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2022, 9:30
Čas čítania 6:47
Lukáš Čelka

Skutočné čipovanie: vďaka podkožnému implantátu už viac nepotrebuješ peňaženku ani kľúče. Prečo majú ľudia záujem o biohacking?

TECH TELESNÉ MODIFIKÁCIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ako celý proces implantácie prebieha a či je bolestivý, nám prezradil piercer Braňo.

Platiť telefónom či smart hodinkami sme si už takmer všetci zvykli a nie je to pre nás žiadne sci-fi. Čo tak však zaplatiť vlastnou rukou, prípadne si pomocou podkožného čipu odomknúť byt, kanceláriu alebo naštartovať auto? Je to rovnaká realita.

Keďže sa záujem o implantáciu podkožných čipov za posledný rok výrazne zvýšil, porozprávali sme sa o nich s piercerom Braňom. V štúdiu Body Gallery ich implantoval pod kožu viacerým klientom, pričom každý z nich mal inú motiváciu nechať sa takýmto spôsobom „vylepšiť“. Piercer nám prezradil, čo je na procese zavedenia čipu pod kožu najzložitejšie, čo v prípade, ak by ho človek potreboval vybrať, ale i to, ako veľmi je implantácia bolestivá.

V článkoch sa pravidelne venujeme rôznym zaujímavým aj tabu témam. Navštívili sme napríklad prvého slovenského balzamovača či mladíka, ktorý vyrába z cigaretových ohorkov asfalt. Kvalitný obsah však môžeme tvoriť len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše výstupy páčia, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+

Peniaze vždy pri sebe a žiadne stratené kľúče

V súčasnosti existujú na komerčné využitie dva typy čipov: platobné čipy od firmy Walletmore slúžiace podobne ako platobná karta, ktoré sa dostali na európsky trh len tento rok, a už dlhšie prístupné RFID čipy s rôznym spôsobom využitia.

Odporúčané
Nukleárne Valkýry sú zápasníčky v bahne z postapokalyptického sveta: Počas súbojov sa niektoré nechajú uniesť a bojujú hore bez Nukleárne Valkýry sú zápasníčky v bahne z postapokalyptického sveta: Počas súbojov sa niektoré nechajú uniesť a bojujú hore bez 28. januára 2023, 12:30

Ako píše portál BBV, RFID čipy boli navrhnuté tak, aby zrýchlili denné rutiny ich vlastníkov a uľahčili im prístup domov či do kancelárií. Okrem odomykania digitálneho zámku sa dajú použiť aj ako úložisko kontaktných údajov, rôznych digitálnych preukazov či ako osobná vizitka.

Čip spoločnosti Walletmore.
Čip spoločnosti Walletmore. Zdroj: Walletmore.com


Piercer Braňo má skúsenosti s implantovaním oboch typov čipov, pričom prvé RFID čipy aplikoval pod kožu už pred štyrmi rokmi. „RFID čipy svojím tvarom pripomínajú sklenenú ampulku – sú oválne a dodávajú sa spoločne so striekačkou a hrubou ihlou, ktorá výrazne zjednodušuje ich aplikáciu pod kožu,“ dodáva piercier s tým, že platobné čipy majú plochý tvar a ich implantácia je o niečo zložitejšia.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122737 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko stojí čip a koľko implantácia.
  • Ako dlho trvá aplikácia čipu pod kožu a či je bolestivá.
  • Či je možnosť čip upgradovať.
  • Aký je rozdiel medzi implantáciou platobného a RFID čipu.
  • Akú majú ľudia motiváciu „čipovať sa“.
  • Aké čipy by mali prísť na trh v budúcnosti.
Domov
Zdieľať
Diskusia