Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2022, 8:54
Čas čítania 0:34
Dominik Vetrák

Tvorkyňa House of the Dragon: Žiadne znásilnenie v seriáli neuvidíte. Stane sa mimo kamier

Tvorkyňa House of the Dragon: Žiadne znásilnenie v seriáli neuvidíte. Stane sa mimo kamier
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON
Uložiť Uložené

Tvorkyňa seriálu tvrdí, že také sexuálne násilie, ako bolo v Game of Thrones, v ich seriáli House of the Dragon neuvidíme.

Tvorcovia seriálu House of the Dragon zo sveta Game of Thrones minulý mesiac v rozhovore pre The Hollywood Reporter prezradili, že sa nebránia ukazovať sexuálne násilie. Scenáristka a producentka seriálu Sara Hess toto tvrdenie svojich kolegov vyvrátila v rozhovore pre Vanity Fair.

Odporúčané
RECENZIA: Predátor: Korisť je najlepšia časť série za posledných 30 rokov RECENZIA: Predátor: Korisť je najlepšia časť série za posledných 30 rokov 3. augusta 2022, 18:00

Konkrétne prezradila, že znásilnenie a sexuálne násilie sa v seriáli udeje, ale tvorcovia ho nezachytili na kameru. Namiesto samotnej scény budeme vidieť, aký vplyv má na postavy okolo. Producentka Sara Hess tvrdí, že ich seriál zobrazuje patriarchálnu spoločnosť, ktorá zľahčuje sexuálne násilie páchané na ženách.

Seriál ukazuje aj mužov, ktorí ženy nepriamo nútia robiť veci, s ktorými nesúhlasia, no neuvedomujú si, aké je to zlé. Spoločnosť v tomto fantasy svete takéto správanie normalizuje. Tvorcovia tým narážajú aj na správanie ľudí v realite. Debutovú časť desaťdielnej prvej série House of the Dragon si budeš môcť pozrieť na HBO Max už 21. augusta.

Domov
Zdieľať
Diskusia