Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2022, 18:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Polestar ukázal limitovanú edíciu svojho elektromobilu s vyšším výkonom a ostrejším vzhľadom

Polestar ukázal limitovanú edíciu svojho elektromobilu s vyšším výkonom a ostrejším vzhľadom
Zdroj: Polestar
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Polestar 2 BST Edition 270 vznikne v obmedzenom počte len 270 kusov.

Elektromobily Polestar sa u nás vyskytujú zriedkavo, hoci v Rakúsku ich už vďaka tamojšiemu oficiálnemu zastúpeniu môžeš poľahky stretnúť. Švédsky výrobca však čoraz viac expanduje do celého sveta a s tým súvisí aj rozširujúce sa portfólio ponúkaných modelov a verzií. Najnovšie sa rozrastá o špeciálnu edíciu modelu 2, ktorá nesie označenie Polestar 2 BST Edition 270.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Ešte na minuloročnom Festivale rýchlosti v Goodwoode sa Thomas Ingenlath, šéf značky, ukázal na prototype modelu Polestar 2, ktorý si dal sám vyvinúť pod názvom Experimental. Išlo o upravené, športové vyhotovenie, ktoré disponovalo dodatočnými nadstavcami a ostrejšie ladenou technikou. Verejnosť špecialitka natoľko zaujala, že Polestar sa rozhodol jednotlivé dodatočné prvky výbavy preniesť do sériovej výroby, no a práve preto prichádza BST Edition 270.

Polestar, Polestar 2 BST, Edition 270,
Zdroj: Polestar

Poznávacím znakom edície je najmä spodná časť karosérie, ktorá je lakovaná v laku karosérie, a to buď v bielom odtieni Snow, alebo sivom Thunder. Svetlým lakom následne môže za príplatok kontrastovať voliteľný čierny polep s pásom, ktorý sa tiahne ponad celú karosériu. Tá je o 25 milimetrov nižšie pri zemi, pretože novinka získala nový nastaviteľný podvozok z dielne Öhlins, ktorý je vybavený tuhšími pružinami a upravenými stabilizátormi. Auto stojí až na 21" diskoch, ktoré obúvajú pneumatiky Pirelli P Zero s rozmermi 245/35 R21.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Vylepšenia neobchádzajú ani techniku. Tá sa síce naďalej spolieha na dva elektromotory, ich kombinovaný výkon však poskočil až na úroveň 350 kW/476 koní a 680 Nm. Evidujeme tak nárast o 50 kW/68 koní a 20 Nm. Zatiaľ čo samotný dojazd automobilka nešpecifikovala, uviedla, že akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne špeciálna edícia len za 4,4 sekundy, čo je zlepšenie voči štandardnému vyhotoveniu o 0,3 sekundy. Veľkosť batérie sa nemení, naďalej má kapacitu 78 kWh.

Polestar napokon plánuje vyrobiť len 270 kusov, čo korešponduje s označením edície. Na starý kontinent sa tak podľa odhadov dostane len pár desiatok kusov, každý z nich by pritom mal stať minimálne 74-tisíc eur.

Polestar, Polestar 2 BST, Edition 270,Polestar, Polestar 2 BST, Edition 270,Polestar, Polestar 2 BST, Edition 270,Polestar, Polestar 2 BST, Edition 270,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia