Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2022, 9:30
Čas čítania 5:01
Eduard Starkbauer

LEGO MASTERS: Boli sme sa pozrieť na natáčaní najnovšej rodinnej šou. Odmena pre tím najšikovnejších staviteľov bude 20 000 eur

LEGO MASTERS: Boli sme sa pozrieť na natáčaní najnovšej rodinnej šou. Odmena pre tím najšikovnejších staviteľov bude 20 000 eur
Zdroj: TV Nova
FILMY A SERIÁLY LEGO LEGO MASTERS TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Vo varšavskom štúdiu musia súťažiaci z vyše 2 miliónov kociek postaviť v každom diele dve nevšedné a originálne stavby. Česko-slovenskú verziu šou vysielajú TV Markíza, TV Nova a nájdeš ju aj na Voyo.

Stavebnice LEGO patria k najobľúbenejším hračkám už vyše 90 rokov. Okrem detskej kratochvíle či zberateľstva ponúkajú vďaka svojej rozmanitosti a nekonečnému množstvu kombinácií aj súťažný potenciál. Práve ten testuje nová rodinná šou LEGO MASTERS, z ktorej si víťazný pár odnesie 20 000 eur.

V súťaži šestice dvojčlenných elitných česko-slovenských tímov môžeš sledovať obrovské farebné sochy, repliky historických či fiktívnych stavieb, ale aj funkčné pohyblivé konštrukcie s vysokou technickou náročnosťou. Počas štyroch nedeľných dielov tímy zápolia vždy s dvoma nevšednými výzvami. Finálový večer sa ponesie v znamení troch exkluzívnych a veľkolepých stavieb.

Lego Masters
Kockáreň obsahuje vyše 2 milióny kociek. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

V každej epizóde sa diváci rozlúčia s jedným párom, ktorý najmenej ohúri technicky podkutú porotu na čele s dizajnérom LEGO Technic Milanom Reindlom. Okrem neho sa predstavia aj celebritní porotcovia, vybraní špeciálne pre ich blízky vzťah k Legu. 

Česko-slovenská verzia súťaže sa natáča vo varšavskom televíznom štúdiu, ktoré už hostilo dva úspešné poľské ročníky. Vzhľadom na časovú náročnosť, keď sa niektoré stavby stavajú aj 14 hodín, strávia najúspešnejší súťažiaci v poľskej metropole vyše dvoch týždňov. Najdlhšia disciplína zaberie dokonca tri natáčacie dni.

Lego Masters
Všetky disciplíny sú časovo ohraničené. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Súťažiaci majú rôznorodé zázemia a skúsenosti. Niektorí sa venujú stavbám replík a iní skôr vlastným umeleckým kreáciám. Disciplíny sú navrhnuté tak, aby nepodporovali len kreativitu, ale aj technickú spôsobilosť a schopnosť improvizácie. V každej disciplíne budú diváci navyše svedkami nečakaného twistu. Statickým LEGO sochám dodávajú atraktivitu okrem návrhu disciplín komplexné a detailné spôsoby snímania.

Anketa:
Čo pre teba znamená LEGO?
Detská hra, ktorá mi nič nehovorí.
Skvelý spôsob odreagovania a relaxu pre všetkých.
Univerzálny vianočný darček.
Čo je to LEGO?
Detská hra, ktorá mi nič nehovorí.
7 %
Skvelý spôsob odreagovania a relaxu pre všetkých.
78 %
Univerzálny vianočný darček.
11 %
Čo je to LEGO?
5 %

Stretnutie so súťažiacimi 

Mierne unavených zvolenských vysokoškolákov Samuela a Miroslava stretneme v šatni počas prestávky uprostred náročnej stavby. LEGO majú radi odmalička a na rozdiel od väčšiny sa im v čase dospievania podarilo vyhnúť tzv. „dobe temna“.

 „Vo veku asi dvanástich rokov sa v živote začínajú objavovať rôzne lákadlá. Boli sme však asi tak trocha divní a stavanie nás neprestalo nikdy baviť. Udržala nás najmä kreativita a možnosť prepojenia technických výziev a estetického cítenia.

Lego Masters
Samuel a Miroslav. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Na súťaž sa pripravovali, ako inak, stavaním. Počas niekoľkohodinových disciplín je podľa nich okrem komunikácie dôležité aj správne rozdelenie kompetencií. Keď vedia, kto čo robí, chvíľami si môžu dovoliť stavať aj v režime „autopilota“.

Aj keď dnes nevedia spočítať, koľko stavebníc majú doma, ich vášeň im tolerujú obe priateľky. „Keď niekoho privediete prvýkrát domov, máte pocit, že je toho priveľa. Ak ste však so stavebnicami sami, tak vám zdá, že je ich málo. Stavebníc sa nedá mať príliš a vždy môžete mať viac. Ak by som prišiel o LEGO, môj život by bol o dosť prázdnejší.“

Domov
Zdieľať
Diskusia