Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. mája 2022, 13:22
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik TASR

Ukrajinské bilbordy v Žiline niekto posprejoval vojnovým symbolom „Z“, polícia prípad vyšetruje ako ohrozenie mieru

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE ŽILINA
Uložiť Uložené

Konanie páchateľa môže polícia považovať za podporu vojenskej invázie na Ukrajine.

Ukrajinské bilbordy niekto poškodil symbolom podporujúcim ruské vojská na Ukrajine. Žilinskí policajti vyšetrujú poškodenie konkrétne siedmich bilbordov pri ceste prvej triedy v katastrálnom území Strečna v okrese Žilina.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriely Kremeňovej nasprejoval neznámy páchateľ bielou farbou tlačené písmeno „Z“ na bilbordy, na ktorých sa nachádzali farby Ukrajiny – modrá a žltá.

Odporúčané
Premenilo Rusko písmeno Z na nový hákový kríž? Vysvetľujeme, čo znamená vojnový symbol namaľovaný na ruských tankoch na Ukrajine Premenilo Rusko písmeno Z na nový hákový kríž? Vysvetľujeme, čo znamená vojnový symbol namaľovaný na ruských tankoch na Ukrajine 8. marca 2022, 12:30


Doplnila, že konanie zatiaľ neznámeho páchateľa môže byť považované za podporu vojenskej invázie na Ukrajine. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline preto začal v predmetnej veci trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia mieru. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.


Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Žiline sa obracajú so žiadosťou o pomoc aj na verejnosť. V prípade, že občan disponuje audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohli byť zaznamenané podozrivé osoby, polícia vyzýva, aby ho zaslal prostredníctvom súkromnej správy na sociálnej sieti Polície SR Žilinský kraj, e-mailom na [email protected] alebo aby ho odovzdal osobne na ktoromkoľvek útvare PZ.

Domov
Zdieľať
Diskusia