Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 13:26
Čas čítania 1:00
Martin Adam Pavlík

Martin Buday pozná svojho prvého súpera v UFC. Bude mať až dvadsaťcentimetrovú výškovú prevahu

Martin Buday pozná svojho prvého súpera v UFC. Bude mať až dvadsaťcentimetrovú výškovú prevahu
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
ŠPORT MARTIN BUDAY MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Postaví sa proti americkému šoumenovi Chrisovi Barnettovi.

V októbri sme ti priniesli rozhovor so zápasníkom Martinom Budayom, druhým Slovákom v najprestížnejšej MMA lige sveta – UFC. Ako píše Šport.sk, dnes poznáme jeho prvého súpera.

Bude ním šoumen Chris Beastboy Barnett, ktorého v Amerike milujú pre jeho spontánne tance, oslavy výhier a zmysel pre humor. Naposledy súpera Giana Villanteho ukončil fantastickým kopom z otočky.


V klietke sa proti sebe postavia 16. apríla na turnaji UFC Fight Night 206. Tridsaťpäťročný Američan bude mať výhodu, čo sa týka zápasových skúseností (má na konte 29 zápasov, pričom 22 dokázal vyhrať) oproti Budayovi, ktorý odohral zatiaľ len desať zápasov, avšak deväť z nich vyhral. 

Slovák však bude mať oproti súperovi obrovskú výškovú prevahu, a to až dvadsať centimetrov (Buday má 195 cm, Barnett len 175 cm, pričom ide o najnižšieho zápasníka v ťažkej váhe do 120 kg).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Buday (@badysbjj)


Buday sa dostal do UFC minulý rok, keď 12. októbra v Las Vegas porazil tvrdým kolenom Američana Lorenza Hooda a nadchol prezidenta UFC Danu Whita, ktorý ho vďaka tomu nadšene privítal v novej organizácii.



Martin Buday síce zo zápasu odchádzal s nepríjemnou zlomeninou nosa, vybojoval si však kontrakt na štyri duely, aby mohol znova ukázať svoj talent. V UFC je aj jeho tímový kolega Lajoš Klein. Obaja sú zverenci Attilu Végha a trénujú v trnavskom Spartakus Fight Gyme Doxxbet

Domov
Zdieľať
Diskusia