Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2021 o 20:06
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Už by som nemusel rapovať, je to len zvyk. Pil C otvára album Odsúdení na úspech čiernobielym klipom

HUDBA PIL C
Uložiť Uložené

Pil C vydáva štvrtý sólový album s názvom Odsúdení na úspech.

Dnešným dňom spúšťa Pil C predpredaj svojho štvrtého sólového albumu s názvom Odsúdení na úspech, ktorý si môžeš objednať na stránke Ruka Hore. Projekt oficiálne uzrie svetlo sveta už o týždeň 13. decembra, keď začnú rozosielať predobjednávky. Zároveň sa projekt vtedy dostane aj na streamovacie služby. 

Dnes Pil C vydáva aj ďalší albumový vizuál. Fanúšikovia už mali možnosť vidieť klipy na single Hawaii a V podzemí freestyle, teraz sa však pripomína videoklipom, ktorým voľne nadviazal na cover albumu.

Chrome Hearts freestyle patrí k trackom z druhej polovice nového albumu, ktoré odkazujú na nedávne udalosti v Pil C-ho živote. Vysvetliť ich chce verejne, keď príde správny čas. 

Odporúčané
Pil C: Nebudem hovoriť, že je to môj posledný album. Nikdy nevieš (Rozhovor) Pil C: Nebudem hovoriť, že je to môj posledný album. Nikdy nevieš (Rozhovor) 2. decembra 2021 o 9:30

Producenti skladby sú PALE1080, BEATZBYZURI a KXVI a člen Comebackgangu ich našiel cez platformu Beatstars, kde si interpreti môžu zakúpiť licencie na voľne dostupné hudobné produkcie od autorov z celého sveta.

V tomto prípade išlo o hudbu za niekoľko stoviek eur, Pil C však narazil na problém, pretože aj keď si zaplatil najvyššiu možnú licenciu, ani tá mu nezaručovala, že hudbu nepoužije aj niekto iný. 

„Momentálne riešime zmluvu, hudbu si zakúpil aj interpret zo Španielska, ktorý ju už nahral na Youtube. Je na vydavateľstve Universal Music, ktoré zastupuje mňa, a Warner Bros., ktoré zastupuje jeho, aby vyriešili detaily. Komunikácia s producentmi je náročná, odpisovať sa im veľmi nechce,“ hovorí raper Refresheru.

Odporúčané
Listening párty ako z amerických klipov: Pil C pozval do štúdia producentov a hostí z albumu, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž) Listening párty ako z amerických klipov: Pil C pozval do štúdia producentov a hostí z albumu, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž) 28. novembra 2021 o 12:30

Keďže španielsky raper nahral skladbu na Youtube o pár týždňov skôr, je vo výhode. Nič to však nemení na tom, že obaja interpreti majú k hudbe aj oficiálnu zmluvu a sú jej vlastníkmi. Z licencie vyplýva, že skladbu nemôžu ďalej monetizovať. 

Nakupovanie hudobných produkcií z hudobných bánk sa stáva na Slovensku čoraz populárnejším a aj domáci hudobní producenti si podobným spôsobom privyrábajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia