Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 12:30
Čas čítania 5:00
Viktor Kniš

Listening párty ako z amerických klipov: Pil C pozval do štúdia producentov a hostí z albumu, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž)

Listening párty ako z amerických klipov: Pil C pozval do štúdia producentov a hostí z albumu, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž)
Zdroj: se souhlasem Nicole Lieskovské
HUDBA PIL C
Uložiť Uložené

Priamo v štúdiu vznikli aj nové spolupráce a chalani doplnili ešte niekoľko detailov. Album so zatiaľ pracovným názvom Odsúdení na úspech dolaďovali v štúdiu a my sme boli pri tom.

SpecialBeatz spomína, ako ho Pil C zobudil o štvrtej ráno so slovami, že sa o hodinu stretnú v štúdiu, lebo potrebuje veľmi súrne nahrať skladbu, ktorú práve napísal. „Chcel som to nahrať, lebo som v ten deň išiel za priateľkou a chcel som jej to pustiť. Špeciála skoro j*blo,“ hovorí hlava Comebackgangu Pil C počas listening session, ktorú zorganizoval pre producentov a hostí z albumu.

Pil C
Zdroj: Nicole Lieskovská

Obaja boli takí unavení, že aj keď obyčajne pri nahrávaní stoja, vtedy sedeli. A výsledkom je jedna z najsilnejších skladieb s názvom Chrome Hearts freestyle, ktorá celý projekt charakterizuje. „Nahrali sme na to čiernobiely klip, vyjde ako prvý z albumu,“ poznamenal Pil C. 

Na 3 hodiny sa zastavil čas

Primárnym cieľom netradičnej udalosti bolo, aby mali všetci možnosť vypočuť si skladbu po skladbe, dať pripomienky či navrhnúť zmeny. Aj keď išlo často o najmenšie detaily, na tri hodiny sa v štúdiu Lososound na okraji Bratislavy zastavil čas a dvanásť ľudí, ktorí sa až na výnimky nikdy predtým nevideli, zrazu spojil projekt, ktorý premiérovo počuli. 

Odporúčané
S kým sa Pil C lúči? Boli sme na listening párty nového albumu S láskou, Lukáš, v ktorom si vylial srdce (Reportáž) S kým sa Pil C lúči? Boli sme na listening párty nového albumu S láskou, Lukáš, v ktorom si vylial srdce (Reportáž) 14. februára 2023, 17:30

Pozvanie na prvú listening párty svojho druhu dostal aj Refresher, zúčastnili sme sa na nej ako pozorovatelia. Pil C dnes oznamuje podrobnosti týkajúce sa coveru a tracklistu, z ktorého sa však nedozvedáme mená hostí. Tie bude zverejňovať v najbližších dňoch na svojom Instagrame, niekoľko z nich však odhalíme aj my už dnes. 

Pil C
Zdroj: Nicole Lieskovská

Až v štúdiu sa dozvedeli, ako znejú ich skladby

Producent Übeatz, ktorý spolupracoval napríklad s členmi Milion +, so Sergeiom Barracudom alebo s Pauliem Garandom, sa priamo v štúdiu dozvedel, že práve jeho hudobnú produkciu Pil C použil na skladbu, kde mu hosťuje legendárny slovenský spevák Richard Müller. Aj on svoju účasť potvrdil v deň, keď album odchádzal do lisu. Ostatní gratulovali a žartovali, že taký úspech sa nepodarí ani mnohým ostrieľanejším producentom za celú kariéru. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106160 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prebiehala listening session s Pil C-m a producentmi.
  • Aká sloha vďaka netradičnej udalosti vznikla. 
  • Ako vyzerá tracklist Pil C-ho štvrtého sólového albumu.
  • Prečo koketuje s myšlienkou, že pôjde o jeho posledný projekt, ale nebude ho týmto spôsobom promovať.
Domov
Zdieľať
Diskusia