Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2021, 15:16
Čas čítania 0:57
Martin Adam Pavlík TASR

Naháňačka ako z akčného filmu. Vodič polícii unikal z Rakúska na Slovensko aj po tom, čo mu v dôsledku streľby odpadla pneumatika

Naháňačka ako z akčného filmu. Vodič polícii unikal z Rakúska na Slovensko aj po tom, čo mu v dôsledku streľby odpadla pneumatika
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
ZAUJÍMAVOSTI POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Keď auto konečne odstavil, stále sa snažil ujsť.

Polícia v stredu 10. novembra prenasledovala 49-ročného Bratislavčana až na Slovensko. Ten svoj únik v aute pred hliadkou rakúskych policajtov začal ešte v obci Eckhartsau. Vodič je v súčasnosti už obvinený z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Vodič auta značky Renault uviedol pri kontrole rakúskym policajtom nepravdivé údaje a pri následnej konfrontácii s policajtom z miesta ušiel. Hliadka preto vozidlo začala prenasledovať, pričom na jej opakované výzvy na zastavenie vodič nereagoval a unikal na Slovensko.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR


„Nereagoval ani na vytvorenú uzávery cesty, ktorú viaceré hliadky vytvorili zo služobných motorových vozidiel. Pri prenasledovaní ohrozil aj jedného zo zasahujúcich policajtov, ktorý následne využil zákonné oprávnenie a použil aj výstrel zo služobnej zbrane,“ opísal Szeiff.

„V dôsledku výstrelu došlo k prestreleniu pneumatiky na strane spolujazdca na unikajúcom vozidle. Ani to vodičovi neprekážalo a v úniku pokračoval dokonca aj po tom, ako mu pneumatika odpadla. V úniku pokračoval na disku,“ dodal.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj


Bratislavčan sa dostal na Bosákovu ulicu v mestskej časti Petržalka, kde auto odstavil a snažil sa ujsť. „Na mieste bol obmedzený na osobnej slobode a zo strany hliadok rakúskej polície bol následne odovzdaný hliadkam štátnej polície,“ spresnil Michal Szeiff.

Ukázalo sa, že vodič má uložené súdom dva zákazy činnosti viesť motorové vozidlá. Polícia preto začala trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. „K zraneniu osôb alebo k spôsobeniu škody v súvislosti s prenasledovaním unikajúceho vozidla nedošlo,“ uviedla tiež polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia