Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2021, 9:39
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Plačková je nahnevaná, že ju zobrali do CPZ. Podľa právnika ju dnes prepustia

NEWS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa jeho slov proti influencerke svedčí len jeden spolupracujúci obvinený.

Zuzana Plačková je nahnevaná, že si po ňu prišla NAKA a zobrali ju do cely predbežného zadržania. Myslí si, že ide o veľký omyl. Spáchanie skutku naďalej popiera. Novinárom to vo večerných hodinách povedal jej právny zástupca Martin Pohovej. Podľa jeho slov proti influencerke svedčí len jeden spolupracujúci obvinený. „Samozrejme, dúfame, že ju sudca prepustí,“ povedal. 

„Na Zuzanu Plačkovú vypovedá jeden z obvinených, ktorý má túto verziu sprostredkovanú z počutia, a osoba, ktorá mu tieto informácie poskytla, to nepotvrdila. Na tohto obvineného nebol daný návrh na vzatie do väzby a bol prepustený na slobodu,“ povedal Pohovej. Súčasťou uznesenia o vznesení obvinenia je aj utajovaná príloha, ktorá sa týka odpočúvaní a prípadných ďalších úkonov, ktoré pri vyšetrovaní prebehli v utajovanom režime. K týmto skutočnostiam sa advokát odmietol vyjadriť. 

Obvinenie odmieta aj advokát Reného Strausza. Jeho klient vinu popiera a konštatuje, že obvinenia sú založené na „všeobecných tvrdeniach bez konkrétneho dôkazu“. Verí, že ďalším dokazovaním sa ukáže jeho nevina. 

Prečo obvinili Zuzanu Plačkovú a ako je podľa NAKA zapojená do dílovania kokaínu, si prečítaš v tomto článku:

Odporúčané
Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky 29. septembra 2021, 7:18
Zuzana PlačkováRené Rendy
Zdroj: so súhlasom Zuzany Plačkovej

Rozhodnú dnes o 15.00 h

Sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman včera vypočul všetkých členov údajného gangu, ktorých chce prokurátor vo väzbe. O tom, ktorých obvinených ponechá vo väzbe, rozhodne vo štvrtok po 15.00 h v Pezinku. 

Zuzana Plačková a René Strausz boli podľa vyšetrovateľov NAKA súčasťou organizovanej zločineckej skupiny najmenej šiestich osôb, ktoré pôsobili na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja.

V čase od roku 2012 až do súčasnosti vraj títo šiesti dovážali na Slovensko kokaín. Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré sa v utorok večer rozšírilo do médií. 

„Dôležitými dílermi – najmä kokaínu – boli aj René Strausz a jeho manželka Zuzana Strausz Plačková, ktorí asi od roku 2017 kupovali v rámci zločineckej skupiny kokaín od jedného z členov a predávali ďalším užívateľom,“ tvrdia vyšetrovatelia s tým, že známe osobnosti údajne drogy predávali ešte nižšie postaveným dílerom v rámci gangu alebo koncovým užívateľom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia