Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 7:18
Čas čítania 3:42
Viktor Kniš

Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky

Plačková a René obchodovali s kokaínom, tvrdia policajti z NAKA. Odpočúvali ich, doma im našli 6 telefónov a cudzí občiansky
Zdroj: MB Dunajská Streda
NEWS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Influencerke hrozí vysoký trest za mrežami. Z uznesenia o vznesení obvinenia vyplýva, že manželia Zuzana a René boli súčasťou veľkej organizovanej zločineckej skupiny, ktorá obchodovala najmä s pervitínom.

Zuzana Plačková a René Strausz boli podľa vyšetrovateľov NAKA súčasťou organizovanej zločineckej skupiny najmenej šiestich osôb, ktoré pôsobili na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja.

V čase od roku 2012 až do súčasnosti vraj títo šiesti dovážali na Slovensko kokaín. Vyplýva to z uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré sa v utorok večer rozšírilo do médií. 

„Dôležitými dílermi – najmä kokaínu – boli aj René Strausz a jeho manželka Zuzana Strausz Plačková, ktorí asi od roku 2017 kupovali v rámci zločineckej skupiny kokaín od jedného z členov a predávali ďalším užívateľom,“ tvrdia vyšetrovatelia s tým, že známe osobnosti údajne drogy predávali ešte nižšie postaveným dílerom v rámci gangu alebo koncovým užívateľom. Proti Plačkovej a jej manželovi svedčia minimálne traja svedkovia. 

Špecializovaný trestný súd bude v stredu popoludní rozhodovať o tom, či členov údajného gangu zoberie do väzby. Prokurátor chce vo väzbe aj influencerku Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného Strausza. Obaja majú na Instagrame stovky tisíc sledovateľov. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo instagramový pár zadržali a ktorú toxickú osobu mali vo svojom okolí.
  • Ako sa Plačková bráni a čo s Reném povedali vyšetrovateľom.
  • Čo našli u Plačkovej a Reného Strausza v rámci domovej prehliadky a prehliadky auta.
  • Aká je dôkazná situácia proti obvineným a ako ich odpočúvali.
  • Prečo sú Plačková a René Strausz podozriví aj v súvislosti so značkou Cocaine and Caviar.
Plačková
Zdroj: TV Markíza/reprofoto

René Strausz ako údajná spojka do vyšších kruhov

Influencerka a jej manžel boli údajne členmi gangu, ktorý sa primárne orientoval na výrobu a distribúciu veľkého množstva pervitínu. Kokaín vraj distribuovali do tzv. vyššej spoločnosti. Vyšetrovatelia v uznesení opisujú, ako sa na spoločenskej akcii zoznámil René Strausz s vysokopostaveným členom údajnej zločineckej skupiny Miroslavom Farkašom.

Odporúčané
Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst Ochutnali sme Attilovu bagetu, čipsy od Plačkovej aj hotdog od Separa. Niektoré z nich už nikdy nedáme do úst 26. marca 2023, 14:30

René Strausz bol podľa Národnej kriminálnej agentúry „spojka (ľudí, ktorí vyrábali pervitín – pozn. red.) do lepšej spoločnosti, lebo cez týchto ľudí ďalej posúval pervitín a kokaín“.

Zuzana Plačková na druhý deň po zadržaní verejnosti odkazovala, že je nevinná a ide o nedorozumenie. „Dúfam, že sa to čoskoro všetko vysvetlí. Chcem len odkázať ľuďom, že dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodení do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť,“ povedala pre TV Markíza Plačková v sprievode príslušníka Policajného zboru.

Myslela tým pravdepodobne Petra Šoku, ktorého ako jediného z údajnej zločineckej skupiny sleduje aj na Instagrame. Manželia Strauszovci sa pred dvomi alebo tromi rokmi zúčastnili na plese na pozvanie tohto človeka. Predtým aj potom sa podľa uznesenia podieľali na drogovej trestnej činnosti s kokaínom najmä s podnikateľom Miroslavom Farkašom, ktorý si podľa TV Markíza odsedel 20 mesiacov vo väzbe, pretože ako „realitný maklér“ vraj robil podvody s nehnuteľnosťami. Na slobode bol mesiac.

Farkaša, Šoku a ďalších vinia z toho, že vyrobili pervitín za takmer 20 miliónov eur. Na tomto skutku sa Strauszovci podľa NAKA nepodieľali. 

„V súčasnej dobe nie je presne určené množstvo dovezeného a predaného kokaínu, kde uvedené bude vecou ďalšieho dokazovania...“ uvádzajú policajti s tým, že budú zisťovať aj to, odkiaľ mali obvinení kokaín dovážať. 

Odpočúvali im telefóny, u Plačkovej našli občiansky na meno Herák

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 103990 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké ďalšie detaily vyplývajú z policajného obvinenia.
  • Aké ďalšie trestné činy páchali ľudia, s ktorými sa vraj Plačková a jej manžel René spojili.
  • Čo povedali manželia Strauszovci policajtom na výsluchu.
  • Čo na nich policajti majú.
  • Prečo sa v uznesení spomína značka oblečenia Cocaine and Caviar.
  • Čo našli u Zuzany Plačkovej a Reného v rámci domovej prehliadky.
Domov
Zdieľať
Diskusia