Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
19. mája 2021 o 8:12
Čas čítania 0:46
Matej Ohrablo Čoje

Alica Bánszka z Rebelbeanu: Pri pôvode kávy mi viac než o chuť ide o podmienky farmárov

PODCASTY GASTROPRIEMYSEL PODGAST
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Najnovšia epizóda Podgastu je o káve. Nielen o príprave a podávaní, ale aj o pražení a ekologickej či etickej stránke jej pestovania.

 Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.

Sleduj Podgast na Refresheri.

V tomto podcaste sa okrem iného dozvieš:
  • Prečo je v káve dosť cukru ešte predtým, než si ju dosladíš.
  • Prečo najbližších 50 rokov čakajú kávu a hlavne jej pestovateľov ťažké časy.
  • Ako presne prebieha degustácia kávy a na čo sa treba pri jej chuti sústrediť.

Alica Bánszka je nadšenkyňa a odborníčka na kávu a jej praženie, ktorá žije a pracuje v Brne v známej pražiarni a kaviarni Rebelbean. Vyzná sa nielen v otázkach praženia a prípravy kávy, ale má aj pozoruhodný prehľad o jej pestovaní či ekologickom pozadí. V tomto Podgaste sa opäť skĺbilo množstvo informácií s príjemným prejavom charizmatického hosťa.

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected].
Domov
Zdieľať
Diskusia