Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 16:28
Čas čítania 3:54
Viktor Kniš

Nedeľný komentár: Drahá nevesta Boris Kollár si pýta ďalšie úroky, platí Kolíková

NEWS NEDEĽNÝ KOMENTÁR
Uložiť Uložené

V Nedeľnom komentári dopĺňame kontext aktuálnym témam, ktoré hýbu Slovenskom.

Boris Kollár chce dostať svojho nominanta Vladimíra Pčolinského z väzby a zatiaľ sa zdá, že je ochotný spraviť čokoľvek, lebo vie, že keď búchal po stole, už mu to párkrát vyšlo. Má „svojho“ generálneho prokurátora, v čase pandémie si vydupal vlaky pre dôchodcov zadarmo a na chvíľu aj vleky. Prešli mu aj všetky papalášske výstrelky z nemocnice, aj ukradnutá diplomovka. Svet vládnej koalície sa opäť točí okolo Borisa Kollára, pretože niečo potrebuje vybaviť. 

Už pred voľbami hovoril, že bude pre svojich koaličných partnerov drahou nevestou. Úroky tentoraz spláca strana Za ľudí.

Zachraňuje svojho dobrého kamaráta, ešte lepšieho kamaráta Milana Krajniaka, manžela svojej poslankyne a brata svojho poslanca. To všetko v jednej osobe. Údajného korupčníka a exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského chce v najprísnejšej, kolúznej väzbe prokurátor a potvrdili to aj Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd. 

Ani pre Borisa Kollára nikdy predtým nebola kolúzna väzba témou; otvoril ju až po Lučanského samovražde, pretože išlo o populárnu udalosť, cez ktorú sa dali ľahko získať prelietaví voliči. Kým v tom čase Kollár len hryzkal a obhryzkával, dnes už trhá mäso. Kolíkovej sa v piatok v parlamente pýtal, koľko mŕtvych Lučanských potrebuje, aby pristúpila na novelu zákona, ktorá uľaví „nášmu človeku“ Vladimírovi Pčolinskému. A okrem toho aj Jankovskej, Gašparovi a ďalším. 

Odporúčané
Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) 11. decembra 2022, 15:10

Samozrejme, väzba nemá byť trestom, ale efektívnym nástrojom na zaistenie obvinenej osoby, aby nemohla utiecť, pokračovať v trestnej činnosti alebo ovplyvňovať svedkov, resp. mariť dôkazy. Práve kolúzny dôvod väzby týkajúci sa možného ovplyvňovania je tým najprísnejším, ktorý sa týka aj „prominentov“ zo Smeru a Pčolinského. 

Téma zmeny podmienok väzby je na stole, aktívne sa jej venuje celý rezort spravodlivosti a je viac ako zrejmé, že do úvahy berie aj verejnú diskusiu. Nervózny Boris Kollár však prvýkrát nerieši svoje požiadavky v tichosti za zatvorenými dverami, ale verejne. A to je signál, pre ktorý by sme mali spozornieť a sledovať, čo hovorí. 

Kollár
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V sobotu večer bolo na TV Doma odovzdávanie Social Awards pre influencerov, pričom ako základné motto si autori projektu zvolili tzv. sociálnu zodpovednosť. Aj keď organizátori výrazne zapracovali na relevantnosti samotných výsledkov zapojením dvoch reklamných agentúr (pomáhajúcich s výberom nominovaných), problémom bola v tomto prípade prezentácia projektu v televízii. Klasický formát odovzdávania cien à la OTO bol vopred odsúdený na neúspech. Prvoplánový spôsob prezentácie nominovaných cez „scénky“ so Sajfom a s Veronikou už niekoľko rokov nevychádza verejnoprávnej RTVS, preto je škoda, že sa kompetentní nepoučili z chýb ostatných. 

Odporúčané
Sulík potrebuje kalendár, nie Excel (Nedeľný komentár) Sulík potrebuje kalendár, nie Excel (Nedeľný komentár) 4. decembra 2022, 14:00

Celý živý prenos pôsobil až príliš silene, nezorganizovane a chaoticky. Azda najsvetlejším momentom bola ďakovná reč novinárky Zuzany Kovačičovej Hanzelovej, ktorá ako bonus medzi riadkami v reakcii na príhovor Zuzany Plačkovej odkázala, že predsudky voči výzoru a správaniu miliónovej influencerky sú nič oproti bežným predsudkom Slovákov voči vylúčeným skupinám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia