Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
11. decembra 2022, 15:10
Čas čítania 1:21

Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinený poslanec Sme Rodina Martin Borguľa plánuje hlasovať za pád Hegerovej vlády. Existuje však cena, za ktorú by určite rád zmenil názor.

Dnes budeme monotematickí a pomerne struční, pretože mimoriadna schôdza o odvolávaní vlády Eduarda Hegera vyvrcholí už v utorok a teoretizovať o možných motiváciách pri hlasovaní je takmer zbytočné. Kľúče od Matovičovej miešačky majú momentálne približne traja poslanci po tom, čo aj predseda Spolu Miroslav Kollár deklaroval, že nebude hlasovať za vyslovenie nedôvery. Vraj tým nedosiahneme požadovaný výsledok.

Len pre istotu dodávame krátke vysvetlenie, že ak chcú SaS a Hlas-SD so svojím návrhom na odvolanie vlády uspieť, musia nazbierať 76 poslancov, ktorí sa dostavia do Národnej rady SR a na hlasovacom zariadení zahlasujú „za“. Iná možnosť nie je a každý, kto tak neurobí, prakticky podporuje formát vládnutia, v ktorom Boris Kollár ovláda Igora Matoviča a Igor Matovič Eduarda Hegera. 

Späť k miešačke, ktorú momentálne ovládajú zrejme už len Slavěna Vorobelová, Martin Čepček a Martin Borguľa. Kým prví dvaja menovaní zrejme ešte stále čakajú, že za nimi niekto príde so zaujímavou ponukou, cena tretieho je pomerne jasná.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Martin Borguľa je ten poslanec Sme rodina, ktorého Boris Kollár zatiaľ neubránil pred prácou čestných vyšetrovateľov a prokurátorov. Obvinili ho z korupcie, ktorej sa podľa OČTK dopustil v roku 2018, keď sa chcel stať bratislavským starostom. Úplatok síce pod tlakom dôkazov priznal, nenazýva ho však pravým menom, ale vymyslel mu pseudonym „výpalné“. Vraj nemal inú možnosť, pretože ho skorumpovaní policajti vydierali. Na otázku, prečo štyri roky nikomu nepovedal, že zaplatil 50-tisíc eur (podľa jeho slov) za nič, neodpovedá presvedčivo. 

Martin Borguľa tvrdí, že bude hlasovať „za“ vyslovenie nedôvery vláde, a ako dôvod v jednoduchosti uvádza prítomnosť ministra vnútra Romana Mikulca vo vláde. V kontexte spomínaného obvinenia tak zrejme pre neho osoba ministra stelesňuje krivdu, ktorú cíti. Ak preto chcú Matovič s Kollárom a Hegerom vládu zachrániť, majú len dve možnosti. Buď si kúpia Vorobelovú a Čepčeka, alebo popravia Romana Mikulca, ktorého je bez pochýb pripravený nahradiť Gábor Grendel minimálne niekoľko posledných odvolávaní. 

Čepček sa však určite uspokojí s podporou ľubovoľného bigotného nápadu z doby kamennej a Vorobelová s letenkou do Ruska, preto môže byť výhodnejšie nechať Borguľu aj s jeho historkou o vydieraní radšej na pokoji. 

Domov
Zdieľať
Diskusia