Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2021, 11:05
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Slováci obchádzajú zatvorené hranice do Poľska či Česka po poľných cestách na terénnych autách. Na špekulantov si posvieti polícia

NEWS ČESKO HRANICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia sa bude intenzívnejšie zameriavať na menšie a uzatvorené hraničné priechody.

Viacerí obyvatelia Slovenska sa snažia obchádzať zatvorené hraničné priechody po poľných cestách. Zrejme sa tak ľudia snažia vyhnúť nielen kontrolám, ale aj prípadnej povinnej karanténe, v ktorej cestujúci po návrate zo zahraničia musia byť, ak nepatria medzi skupiny s výnimkami, ako sú napríklad pendleri.

Policajti preto posilňujú kontroly pozdĺž hraníc s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskom. Na veľkých hraničných priechodoch kontrolujú prichádzajúce aj odchádzajúce autá 24 hodín denne, ale komplikácie spôsobujú najmä menej frekventované priechody, kde policajti dopravu nekontrolovali.

Hranice
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Na mnohých menších priechodoch osadili dopravnú značku a dočasne ich uzatvorili, z čoho si podľa informácií polície viacerí ľudia nerobili ťažkú hlavu.

Na hraniciach s Českom aj Poľskom zaznamenali policajti pokusy o prekročenie hraníc po poľných cestách a v teréne mimo oficiálnej cestnej komunikácie. Na uzavretom priechode Suchá Hora takto terénne autá obchádzali značenie signalizujúce uzatvorenie cesty medzi krajinami.

Domov
Zdieľať
Diskusia